Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Păcatele se plătesc: Biserica Catolică va plăti despăgubiri de până la 60.000 de euro victimelor abuzurilor sexuale din Franţa

Radio Vatican
preot catolic popa

Victimele abuzurilor sexuale comise în Franţa de membri ai Bisericii Catolice vor primi despăgubiri cuprinse între 5.000 de euro şi 60.000 de euro, a raportat miercuri cotidianul francez Le Parisien, citat de DPA, informează Agerpres.

Comisia pentru recunoaştere şi reparaţii (CRR), un organism independent care a fost înfiinţat pentru a realiza o mediere între victime şi bisericile în cauză la cererea Bisericii Catolice, a finalizat un cadru de lucru ce asociază nivelurile de abuzuri cu sume compensatorii corespunzătoare.

Bisericile în sine vor fi responsabile pentru aceste plăţi.

Aproximativ 216.000 de copii şi adolescenţi au fost abuzaţi sexual de reprezentanţi ai Bisericii Catolice în Franţa începând din anii 1950, potrivit unui studiu publicat în octombrie 2021.

Acest număr creşte la 330.000 de victime dacă unităţile care doar erau administrate de Biserica Catolică (fără a se afla în proprietatea acesteia, n.r.) sunt incluse în bilanţ.

Totuşi, doar un număr mic dintre victime au dezvăluit public aceste fapte în discuţii purtate cu membrii bisericii sau cu autorităţile locale.

În Germania, Biserica Catolică a anunţat despăgubiri pentru aceste victime în valoare de până la 50.000 de euro în 2021. Plăţile efectuate până acum au avut un cuantum mediu de aproximativ 5.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.