Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pace între Azerbaidjan și Armenia? Ce spune un oficial armean

aljazeera.com
armenia azerbaijan

Duminică, un înalt oficial armean a declarat că există șanse ca un acord de pace cu Azerbaidjanul să fie semnat până la sfârșitul anului 2023, punând astfel capăt unui conflict vechi de zeci de ani, a transmis agenția de presă rusă TASS. Rusia, SUA și Uniunea Europeană încearcă separat să contribuie la asigurarea păcii permanente între Azerbaidjan și Armenia, care au purtat două războaie în ultimii 30 de ani pentru enclava Nagorno-Karabah, scrie Rador.

TASS l-a citat pe Armen Grigorian, secretarul Consiliului de Securitate al Armeniei, spunând la televiziunea națională că negocierile sunt foarte intense. "Dacă putem menține această intensitate și există un sprijin puternic din partea comunității internaționale pentru a realiza progrese, atunci există șansa de a avea un tratat de pace până la sfârșitul anului", a spus el. În 2020, Azerbaidjanul a preluat controlul asupra zonelor controlate de etnicii armeni în și în jurul enclavei Nagorno-Karabah.

Aceasta este recunoscută pe plan internațional ca parte a Azerbaidjanului, dar este populată în principal de etnici armeni. Ambele părți se acuză reciproc în mod obișnuit de încălcarea acordului de încetare focului convenit în 2020. Săptămâna trecută, TASS a relatat că președintele Consiliului European, Charles Michel, premierul armean Nikol Paşinian și președintele azer Ilham Aliev se vor întâlni în iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.