Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pachet complet de evaluare post-COVID, la SANADOR

laborator sanador

Ultimul an de pandemie ne-a învățat că infecția cu virusul SARS-CoV-2 se poate manifesta diferit de la o persoană la alta și că pacienții cu forme medii și grave necesită internare în spital, tratament și supraveghere medicală de specialitate. Însă experiența medicilor a scos la iveală faptul că și pacienții cu forme ușoare, care stau în autoizolare la domiciliu, pot avea afectări organice serioase. Pentru această categorie de pacienți, specialiștii SANADOR au conceput un set complet și complex de investigații și analize medicale: pachetul de evaluare post-COVID.

Pachetul de evaluare post-COVID disponibil la SANADOR cuprinde CT toracic, consulturi de Cardiologie și Pneumologie, teste funcționale (spirometrie, EKG), analiza cantitativă a anticorpilor de tip IgM și IgG pentru SARS-CoV-2, teste de laborator pentru evaluarea funcției hepatice, a coagulării, a funcției pulmonare, alături de hemoleucogramă și de markerii de inflamație.

Screeningul cardiologic este, de obicei, recomandat formelor medii și severe ale bolii, care necesită internare. Acești pacienți pot prezenta probleme cardiace manifestate prin afectarea directă a miocardului și/sau a pericardului, dar și prin creșterea coagulabilității sângelui, crescând riscul de a dezvolta infarct miocardic. În unele cazuri de COVID-19, se poate produce și decompensarea bolilor cardiace preexistente.

Și pacienții care au dezvoltat forme ușoare, cu simptome precum oboseală, dureri toracice și dificultăți respiratorii, ar trebui să opteze pentru o evaluare cardiologică care să cuprindă și o electrocardiogramă, alături de o ecocardiografie.

Spirometria este recomandată pentru evaluarea funcției pulmonare, în contextul în care afectarea pulmonară este cea mai frecventă în infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Testele serologice care identifică anticorpii sunt utile atât pentru identificarea potențialilor donatori de plasmă, pentru tratamentul cazurilor severe de COVID-19, cât și pentru a aprecia răspunsul imun al pacientului.

Află mai mult despre pachetul de evaluare post-Covid-19 disponibil la SANADOR!


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.