Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pacientă cu scleroză multiplă evoluează spre mobilitate, după doar o săptămână de internare în Spitalul Sfântul Sava

Spitalul Sfântul Sava
recuperare medicala

Scleroza multiplă este un diagnostic teribil, mai ales în cazul tinerilor. Afecțiunea reprezintă o deteriorare sau o distrugere a tecilor de mielină, care acoperă majoritatea fibrelor nervoase și elemente ale măduvei spinării.

Cauza este necunoscută. Se pare că ar fi o reacție autoimună, prin care sistemul imunitar atacă propriile țesuturi.

Scleroza multiplă este una dintre cele mai invalidante boli ale persoanelor cu vârste între 25 si 31 de ani, cu implicații sociale semnificative. Boala debutează, de regulă, între 20 și 40 de ani, dar se poate manifesta oricând între 15 și 60 de ani. Este mai frecventă în rândul femeilor și este rară la copii.

La nivel mondial, aproximativ 2,5 milioane de oameni au scleroză multiplă, iar în România sunt peste 10.000 de pacienți diagnosticați cu această patologie.

content-image

Dacă este bine gestionată terapeutic, boala nu afectează întotdeauna durata de viață, însă lipsa tratamentului adecvat sau amânarea acestuia pot duce la imobilizarea în scaun cu rotile, la incapacitatea de autoîntreținere, precum și la scăderea speranței de viață, cu 7-10 ani.

Elena a fost diagnosticată cu scleroză multiplă la începutul anului trecut și a descoperit, în scurt timp, că nu mai poate să meargă. Primele simptome au debutat în martie, 2020. Simțea o nesiguranță pe piciorul drept și o durere accentuată a ambelor picioare. A stat internată trei săptămâni într-un spital public, dar nu a înregistrat niciun fel de progres.

În Spitalul Sfântul Sava, Elena este deosebit de tonică, de veselă și optimistă. Tonusul, inclusiv cel psihic, îi este stimulat permanent de către terapeuți, iar rezultatele sunt extraordinare: mobilitatea ei este vizibilă, la numai o săptămână de la internare.

content-image

De Spitalul Sfântul Sava am aflat de pe internet. Sunt aici de aproape o săptămână și deja pot să văd rezultate, simt o ușurință mai mare în a merge, mă simt mai stabilă, am echilibru, pot să stau singură în picioare.

Ziua mea începe cu sala, unde stau 2 ore. Kinetoterapeuții sunt foarte grijulii, mă întreabă mereu dacă am nevoie de ceva, dacă sunt ok exercițiile, se asigură că pot să le fac și mă simt ca într-o familie aici.

Recomand spitalul Sfântul Sava tuturor pacienților care au nevoie să își refacă viața, atât pentru partea de mișcare, cât și pentru partea psihică, morală, pentru că toți oamenii de aici sunt foarte încurajatori și nu am mai găsit nicăieri personal atât de bine pregătit” – Elena Bândari, pacientă diagnosticată cu scleroză multiplă.

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative are 40 de kinetoterapeuți dintr-un număr total de 180 de angajați, care își îngrijesc pacienții ca pe membrii propriei familii, acesta fiind o condiție obligatorie încă de la angajare.

Tratamentul în sălile de kinetoterapie și fizioterapie se realizează zilnic, fără întrerupere în zilele de weekend sau sărbători legale. Condițiile de internare sunt excelente, comparabile cu ale unui hotel de 4*, în camere sau saloane cu 2 sau 3 paturi, cu 3 mese pe zi. Hrana este preparată în bucătăria proprie, întotdeauna proaspătă și respectând regimul alimentar recomandat diverselor afecțiuni.

Aici se efectuează recuperare medicală ortopedică pentru orice tip de fractură, de la cele mai simple, la cele mai complexe, cum este fractura de col femural, recuperare medicală neurologicăpentru persoane cu leziuni și infecții ale sistemului nervos, cu boli degenerative, defecte structurale, tumori și tulburări din sistemul circulator care pot afecta sistemul nervos. Recuperarea respiratorie, atât de importantă în refacerea post-COVID, se adresează tuturor pacienților cu greutate în respirație și scăderea toleranței la efort de cauză respiratorie. De asemenea, Spitalul Sfântul Sava are și o secție de îngrijiri paliative pentru pacienții cu bloi progresive, indiferent de stadiul bolii. Aici se fac eforturi pentru atenuarea cât mai mult posibil a suferințelor fizice și psihice, în același timp, și pentru păstrarea demnității pacientului pe tot parcursul bolii.

content-image

Spitalul Sfântul Sava este ridicat de la zero, a fost deschis în urmă cu trei ani, iar de la începutul pandemiei nu a înregistrat niciun caz de COVID. Toți pacienții sunt testați la internare și la externare.

Spitalul Sfântul Sava beneficiază de o ambulanță tip C, dotată cu echipamente de resuscitare și deservită de un echipaj medical specializat în medicina de urgență și, în curând, va deschide și o secție de terapie intensivă cu 18 paturi.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

http://relansare.spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.