Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pacientă de 77 de ani, cu infarct miocardic sever, preluată cu elicopterul de pe heliportul Spitalului Judeţean Bacău pentru a fi transportată la Iaşi - Este pr

adevarul.ro
elicopter smurd

Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Valentin Ivancea, a anunţat, luni, că o pacientă în vârstă de 77 de ani, cu infarct miocardic sever a fost preluată cu elicopterul de pe heliportul Spitalului Judeţean Bacău pentru a fi transportată la Iaşi. El a precizat că transportul cu elicopterul durează 20 de minute faţă de peste două ore cât ar fi durat pe rutier, potrivit news.ro.

Valentin Ivancea a anunţat, luni, pe Facebook, primul transport al unui pacient de pe heliportul Spitalului Judeţean.

“Un caz complicat - pacientă de 77 ani, din Mărgineni, cu infarct miocardic sever - a fost preluat astăzi cu elicopterul, de pe heliportul SJU Bacău, pentru a fi transportat la Iaşi, în vederea primirii de tratament de specialitate, în acord cu complexitatea cazului (fixare stenturi, la Spitalul Clinic C.I. Parhon). Transportul pe calea aerului va dura doar 20 de minute, faţă de peste 2 ore pe rutier. În ciuda vocilor iresponsabile şi denigratoare la adresa SJU, unele care au depus anterior jurământul lui Hippocrate, iată că obiectivele finanţate aici cu fonduri europene - în special pe zona de intervenţii de urgenţă - îşi dovedesc utilitatea de care nu cred că se mai poate îndoi niciun om rezonabil în gândire”, a afirmat Valentin Ivancea.

La sfârşitul lunii octombrie, autorităţile din judeţul Bacău au inaugurat, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, heliportul Spitalului Judeţean.

”Am inaugurat una dintre cele mai moderne platforme din ţară, destinată operaţiunilor de aterizare/decolare pentru elicopterele SMURD şi punerea în funcţiune a celui de-al doilea accelerator din cadrul Secţiei de Radioterapie. Heliportul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, reprezintă un obiectiv extrem de important, parte a proiectului integrat ce a mai inclus lucrări de modernizare, extindere şi dotare a infrastructurii Unităţii de Primiri Urgenţe. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la aproximativ 3,6 milioane Euro”, a anunţat preşedintele CJ Bacău, Valentin Ivancea, cu acel prilej.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.