Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pacienţii care doresc să se imunizeze cu AstraZeneca pot merge în centrele de vaccinare din județul Vrancea, fără programare

stiri.md
AstraZeneca vaccin

Pacienţii care doresc să se imunizeze cu AstraZeneca pot merge în centrele de vaccinare din judeţ care folosesc acest ser fără programare prealabilă, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare în Vrancea, medicul epidemiolog Janina Lazăr.

"Începând de astăzi, pacienţii care doresc să se imunizeze cu AstraZeneca, pot merge la centrele de vaccinare din judeţ care folosesc acest ser, respectiv la Dispensarul Sud din Focşani şi Centrul de Cronici Panciu, fără programare prealabilă pe platformă. Decizia a fost luată pentru a facilita accesul persoanelor la vaccinarea împotriva COVID-19", a declarat, pentru AGERPRES, Janina Lazăr.

Citește și: BREAKING SUA solicită întreruperea vaccinării cu Johnson&Johnson! Mai multe persoane au dezvoltat o tulburare rară de coagulare a sângelui

Potrivit acesteia, vaccinarea cu AstraZeneca în centrele din judeţul Vrancea urmează trendul naţional, circa 50-60% dintre persoanele care aveau programare renunţând la imunizarea cu acest ser iar multe dintre cele care au făcut deja prima doză renunţă la rapel.

Decizia pacienţilor este motivată şi de faptul că, în ultimele zile, creşterea numărului de persoane care pot fi vaccinate zilnic pe fiecare flux de vaccinare din centre a dus la apariţia unui număr de locuri suplimentare pentru Pfizer şi Moderna.

În prezent, în centrele de vaccinare din Vrancea sunt disponibile pentru programarea imediată pe platforma naţională de vaccinare peste 1.300 de locuri pentru Pfizer şi circa 230 pentru Moderna, dar şi aproape 1.200 de locuri pentru AstraZeneca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.