Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pacienţii cu COVID-19, internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, vor fi trataţi prin ozonoterapie

The Local Italy
spital coronavirus

Pacienţii cu COVID-19, internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, vor fi trataţi prin ozonoterapie. Tehnica este una modernă şi deja şi-a dovedit eficienţa în tratarea mai multor boli, anunță MEDIAFAX.

Vicepreşedintele Societăţii Ştiinţifice Române de Oxigeno-Ozonoterapie, Gabriel Mogoş, foloseşte această metodă de tratare de 12 ani, în clinica sa din Craiova.

Acum, în colaborare cu medici din Spania şi Italia, care au folosit deja metoda în tratarea pacienţilor COVID, medici din România vor aplica ozonoterapia şi în tratarea bolnavilor de la noi.

Citește și: DNA intră la rupere! Fost director al Apelor Române, reţinut pentru luare de mită

Cu ajutorul unei fundaţii, patru aparate pentru ozonoterapie au ajuns la spitale din Craiova, Bucureşti şi Timişoara.

Ozonoterapia presupune administrarea unui amestec de oxigen si azot, prin diferite tehnici, însă nu va înlocui tratamentul specific pentru COVID-19, pe care pacienţii îl primesc.

Procedurile vor fi efectuate de medicii specialişti din ATI.

În Spitalul de Boli Infecţioase Craiova sunt internaţi acum peste 160 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, din care 10 dintre ei se află în Secţia ATI.

„Beneficiul mare al ozonului este că, în primul rând, combate hipoxia. Lucru care vedem că se întâmplă şi s-a demonstrat că astfel de pacienţi au probleme respiratorii, pneumonii. De asemenea, creşte imunitatea pacienţilor. Îl omogenizăm şi o să vedeţi deja, culoarea se face roşu aprins”, explică Mogoş.

Adina Turcu, manager Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, declară că în câteva zile va începe şi tratamentul cu ozonoterapie pentru pacienţii internaţi în Spitalul „Victor Babeş”.

Citește și: Codrin Ștefănescu îl desființează pe Marcel Ciolacu: Misiunea trebuie îndeplinită conform ordinelor .

„Se va începe tratamentul pentru cei din Terapie Intensivă şi se va continua administrarea şi la cei care se adresează din cadrul secţiilor. Vom merge pe un protocol specific pentru COVID-19. Un protocol pe care l-am stabilit de comun acord şi l-am împărtăşit şi cu colegii din Spania şi Italia. Vom face un studiu de caz împreună cu ei pe cât mai multe spitale din Europa şi pe un lot cât mai mare de pacienţi”, a spus aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.