Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 nu au motive să se plângă de condiţiile din SJU Sfântu Gheorghe, afirmă conducerea instituţiei

themoscowtimes.com
rusia-coronavirus

Pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, care au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, nu au motive să se plângă de condiţiile oferite, afirmă conducerea instituţiei.

Directorul medical al spitalului, dr. Roşu Mátyás, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe online, că în spaţiul public au apărut o serie de afirmaţii nefondate legate de condiţiile improprii în care ar fi cazaţi şi trataţi bolnavii, pe care doreşte să le clarifice, potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-ar pregăti un adevărat cutremur: Klaus Iohannis ar urma să-l debarce pe Ludovic Orban! O nouă femeie va fi premier? .

"Aş vrea să mă refer la anumite lucruri, pentru că au apărut şi pe Facebook, am avut şi anumite plângeri vizavi de condiţiile în care sunt trataţi aceşti pacienţi, s-au spus foarte multe lucruri care sunt foarte departe de adevăr şi anume trebuie să vă spun că pacienţii noştri sunt toţi pozitivi şi toţi sunt cazaţi sau internaţi în clădirea nouă care a fost recent renovată, arată foarte bine. Stau în saloane cu două paturi, cu baie proprie, se dezinfectează şi se face curat în fiecare zi, în fiecare salon. Nu sunt saloane insalubre, asta nu este adevărat. Au săpun, hârtie igienică, măşti chirurgicale de schimb putem să dăm şi pacienţilor. Hrana din spital este aceeaşi pentru toţi pacienţii noştri, asta mănânc şi eu când sunt de gardă în spital. De două ori pe săptămână avem supă de chimen, de asta s-au plâns anumiţi pacienţi, de supa de chimen. Nu prea îmi place nici mie, dar mama mea s-ar bucura", a declarat dr. Roşu Mátyás.

Potrivit acestuia, spitalul are medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi, iar personalul medical este echipat corespunzător.

"Personalul medical este echipat complet cu combinezoane, măşti, ochelari, mănuşi, papuci şi viziere de protecţie. Nu poartă ecuson, asta e una dintre plângeri, şi pacienţii nu ştiu cu cine stau de vorbă. (...) Acolo unde este nevoie se acordă şi tratament psihologic prin telefon. E adevărat, colega psiholog nu merge în spital, dar telefonic vorbeşte cu pacienţii, care au nevoie de consultaţii, zeci de minute pe zi", a mai spus directorul unităţii sanitare.

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’

Potrivit conducerii instituţiei, la ora actuală în spital sunt internaţi 47 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 12 preluaţi din judeţul Braşov, care au şi alte probleme, de natură ortopedică sau chirurgicală. De asemenea, trei pacienţi diagnosticaţi pozitiv se află la secţia de Terapie Intensivă, unul în stare critică şi doi ventilaţi.

În Spitalul Judeţean mai sunt internate în prezent şi opt persoane suspecte de COVID-19, printre care şi un pacient din grupa de vârstă cuprinsă între 0 şi 9 ani, majoritatea fiind asimptomatici sau prezintă simptome de boală uşoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.