Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALARMANT | Pacienții tratați de Covid revin în spitale: 'Este un val acum de afecţiuni cerebrale, accidente vasculare, hemoragii, afecţiuni cardiace'

Inquam Photos / Octav Ganea
UPU Bagdasar Arseni spital unitate de primiri urgente

Numărul bolnavilor de COVID-19 internaţi în unităţile sanitare din judeţul Buzău a scăzut simţitor comparativ cu săptămâna trecută, însă autorităţile atrag atenţia că tot mai mulţi pacienţi care s-au negativat ajung în spitale cu afecţiuni grave. "Este un val acum de afecţiuni cerebrale, accidente vasculare, hemoragii, afecţiuni cardiace şi urologice în special post-COVID în urma tratamentului cu anticoagulant", afirmă prefectul de Buzău, Daniel Ţiclea, informează News.ro.

Prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, a afirmat că este nevoie ca secţiile spitalelor din judeţ comasate pentru a face faţă valului mare de bolnavi COVID-19 trebuie să revină cât mai repede la capacitatea iniţială pentru a putea face faţă unui nou val de bolnavi, post-COVID.

"Numărul bolnavilor COVID internaţi în spitale a scăzut aproape la jumătate faţă de săptămâna trecută. Dacă în urmă cu o săptămână aveam undeva la 500 de bolnavi COVID internaţi, acum sunt undeva la 250-270. Ceea ce trebuie să facem acum este să reechilibrăm spitalele, să repunem secţiile pe amplasamentul lor pentru că au fost secţii comasate pentru a face loc bolnavilor de COVID. Este un val acum de afecţiuni cerebrale, accidente vasculare, hemoragii, afecţiuni cardiace şi urologice în special post-COVID în urma tratamentului cu anticoagulant şi asta am înţeles că ar fi explicaţia de ce apar aceste afecţiuni", a declarat prefectul judeţului Buzău pentru News.ro.

În ceea ce priveşte locurile de Terapie intensivă, în judeţul Buzău nu există locuri libere pe aceste secţii şi, potrivit prefectului Daniel Ţiclea, situaţia nici nu se va schimba cel puţin 2-3 săptămâni.

Vezi și: România are 7.000.000 de cetățeni vaccinați cu schema completă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.