DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

PACT solicită demisia senatorului Ecaterina Andronescu

ecaterina andronescu

Partidul Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) condamnă amendamentul Comisiei de Învăţământ a Senatului prin care se vrea amânarea concursurilor pentru posturile de directori din şcoli.

Amendamentul poartă semnătura Ecaterinei Andronescu, membru PSD şi fost ministru al educaţiei în perioada guvernelor Năstase (2000 – 2003) şi Boc (2008 – 2009), cercetată de DNA şi acuzată de plagiat. Scopul vădit al amendamentului este de a evita depolitizarea şcolilor românesti, pentru a prelungi mandatul directorilor fideli PSD.

Senatorul PSD a recunoscut introducerea amendamentului în lege, spunând că "există o asemenea lege în Parlament, dar nu ştiu când se va vota, când o să o pună pe ordinea de zi Biroul permanent al Senatului".

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe în urma decesului fostului preşedinte italian Azeglio Ciampi

Motivele invocate de doamna Ecaterina Andronescu sunt o dovadă clară a faptului că PSD nu doreşte depolitizarea sistemului de învăţământ, preferând să păstreze controlul politic al unităţilor şcolare. Ecaterina Andronescu nu a înţeles scopul concursurilor corecte pentru directori, fiind îngrijorată că foştii directori nu-şi vor continua mandatul, doar 10% dintre aceştia urmând să rămână în funcţii. PACT susţine că birocraţii şi politrucii susţinuţi de PSD şi PNL la conducerea Ministerului Învăţământului, Inspectoratelor Şcolare şi a şcolilor sunt sursele situaţiei dezastruoase a învăţământului de astăzi. PSD spune “nu” constant ideilor de reformă, profesionalismului, si astfel neagă elevilor şi studenţilor români oportunitatea unui viitor pe care îl merită.

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor propune organizarea transparentă, eficientă şi corectă a concursurilor pentru ocuparea tuturor functiilor de conducere, după metodologia propusă, precum şi reproiectarea curriculei după standarde occidentale: introducerea deciziei elevilor în alegerea unui număr de maxim 8 materii studiate într-un an şcolar. Totodată, educaţia elevilor trebuie să fie în mâna unor oameni competenţi şi profesionişti si nu a unor activişti de partid.

Expertul în educaţie Marian Staş consideră că amânarea concursurilor până la sfârşitul semestrului II ar duce la politizarea acestora, însă “dacă concursurile vor fi organizate în octombrie, organizarea trebuie să fie una corectă, asigurându-se materialele pentru profesorii care vor să participe, astfel încât posturile să fie ocupate de profesionişti”.

Toate cele de mai sus, alături de declaraţia doamnei Andronescu conform căreia “nu înţelege toată agitaţia formată”, ne fac să solicităm, pe aceasta cale, DEMISIA doamnei parlamentar la al cincilea mandat Ecaterina Adronescu atât de la conducerea Comisiei de Învăţământ a Senatului, precum şi din funcţia de senator.

PACT reunește „tinerii” – nu atât ca vârstă, cât mai ales ca spirit — toți cetățenii care încă mai cred în șansa unui viitor mai bun pentru România și își asumă responsabilitatea de a acționa împreună pentru acest ideal.

PACT are o orientare politică de centru și militează pentru responsabilizarea și implicarea cetățenilor în formularea și punerea în practică a soluțiilor de dezvoltare, într-un cadru de dialog pragmatic și axat pe nevoile comunității. Proiectul de țară asumat este atingerea într-o generație a nivelului mediei UE pentru toți indicatorii fundamentali de dezvoltare.

Demersul nostru se bazează pe patru principii fundamentale: Profesionalism, Acțiune, Comunitate, Transparență. Într-un cuvânt: PACT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.