Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pact de non-agresiune agreat în coaliție. Cum s-au temperat orgoliile din PNL și USR PLUS și cum va remania Florin Cîțu miniștrii

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
coalitie orban citu barna kelemen

Liderii PNL USR PLUS UDMR au decis marti un set de principii menite sa elimine declaratiile publice ostile intre aliatii de la guvernare.

Astfel, coalitia functioneaza pe principiul 'solidaritatii si colegialitatii”, responsabilitatea politică „se asumă împreună”, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coalitiei, iar „deciziile politice majore” se vor lua „colegial, cu acordul formatiunilor din coalitie”.

Se incearca astfel evitarea ca unele initiative sa fie luat pe cont propriu de un partid din coalitie fara consultarea colegilor de guvernare.

„Coalitia, premierul si membrii Guvernului isi asuma sa nu adopte pozitii publice prin care sa submineze activitatea si agenda guvernamentala si a membrilor guvernului”, au mai decis liderii coalitiei. Hotararea vine dupa acuzatiile dure lansate intre PNL si USR PLUS dupa remanierea lui Vlad Voiculescu.

S-a stabilit si modalitatea de schimbarea a unui ministru:

`Dat fiind ca ministrul este investit cu increderea membrilor acestei coalitiii, prerogativa constitutionala a primului ministru privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru catre Presedinte se exercita dupa informarea prealabila a formatiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse intr-o evaluare obiectiva facuta de premier si dupa o dezbatere in coalitie'.

Protocolul integral poate fi consultat AICI .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.