Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pactul de relansare al lui Orban, atacat de Viorel Cataramă: Doar hârtii scrise frumos!

Facebook
Viorel Catarama

Proaspăt lansat, cu mare fast, de către Guvernul PNL Orban, Pactul Național de Redresare și Reziliență a fost desființat de către specialiști. Principalele reproșuri țin de faptul că doar 48.000 de elevi din totalul de 2,8 milioane, adică numai 1,7%, vor beneficia de ajutor și că nu există nici măcar o referire la vreun capitol de finanțare a extinderii rețelelor de telecomunicații în zonele albe rurale. De asemenea, se preconiezază că doar 120.000 de locuri de muncă se vor crea în următorii 6 ani, respectiv 20.000 de locuri de muncă/an.

Una dintre vocile avizate ce au atacat Pactul Național de Redresare și Reziliență a fost omul de afaceri Viorel Cataramă. Cu o experiență antreprenorială de peste trei decenii, omul de afaceri, ce candidează în Bihor la funcția de senator din partea Partidului Pro România, crede că totul e doar praf în ochi, aruncat electoral, în disperare, de către Partidul Național Liberal.

„Pactul Național de Redresare și Reziliență uită de cele mai importante domenii din România: sănătatea, educația și economia! (...) Orban nu este în stare să ia în calcul cele mai importante și sensibile domenii. Pentru domeniul sănătății vor fi alocați doar 6%, pentru educație 3,5%, digitalizarea primește doar 0,8%, iar economia 12%. Guvernul Orban nu va rezolva nimic! Ne vinde niște hârtii scrise frumos, o propaganda electorală care arată disperarea unui guvern pe care românii nu îl mai vor„ a declarat Viorel Cataramă pe pagina oficială de Facebook.

Dezbaterea pe Pactul Național de Redresare este cu atât mai intensă cu cât, în sine, banii pe care Orban promite că îi va lua de la UE sunt încă incerți. Trei țări membre ale blocului comunitar se opun acestui pact, care este condiționat de respectarea statului de drept în toate țările membre UE.

România ar trebui să primescă 30,4 miliarde de euro, dar momentan sunt doar pe hârtie, pentru că acești bani sunt blocați de VETO-ul Poloniei, Ungariei și Sloveniei. Așă că, pâna la un acord politic european, vorbim doar de promisiuni fără mare acoperire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.