Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pădurea Amazoniană, devastată de incendii - Liderul Braziliei va merge în teren

UOL Notícias
Bolsonaro

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, ar putea vizita Pădurea Amazoniană săptămâna aceasta pentru a vedea modul în care autoritățile intervin pentru stingerea incendiilor din această zonă, a afirmat Otavio Rego Barros, purtătorul de cuvânt al Administrației Bolsonaro, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Otavio Rego Barros a mai adăugat că Ecuador și Chile au oferit Braziliei mai multe avioane destinate stingerii incendiilor de vegetație.

Jair Bolsonaro este vizat de critici internaţionale din cauza incendiilor care afectează Pădurea Amazoniană. Liderul brazilian, considerat un politician populist, este acuzat că a relaxat reglementările, facilitând defrişările.

Numărul incendiilor de vegetație produse în Pădurea Amazoniană din luna ianuarie a ajuns la 74.155. Este vorba despre o creștere de aproape 85% a numărului incendiilor față de anul trecut, a informat recent Institutul Național pentru Cercetarea Mediului din Brazilia (INPE).

Pădurea Amazoniană ocupă 43% din suprafața Americii de Sud și găzduiește aproape trei milioane de indigeni. În Amazonia se găsesc 20% din cantitatea de apă dulce de pe planetă, 34% dintre pădurile virgine și 30 - 50% din fauna și flora lumii. Se întinde pe teritoriile a nouă dintre cele 12 țări din America de Sud, majoritar în Brazilia (67%), Bolivia (11%) şi Peru (13%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.