Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pagube însemnate în urma incendiului violent de la Joseni - Au intervenit aproape 250 de pompieri şi localnici

incendiu
Potrivit informaţiilor furnizate, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, la sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta generalizat la două adăposturi pentru animale, pe o suprafaţă de circa 280 metri pătraţi, riscând să se extindă la construcţiile aflate în imediata apropiere, aparţinând mai multor proprietari.

Din cauza vântului puternic şi a distanţei foarte mici între construcţiile existente în zonă, incendiul s-a propagat la alte cinci proprietăţi, direct şi prin scântei duse de vânt, fiind solicitate în sprijin forţe şi mijloace.

Au acţionat pentru stingerea focului 148 de pompieri militari şi civili din cadrul Detaşamentelor Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc, precum şi de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă (SVSU) din localităţile Joseni, Remetea, Suseni, Chileni, Ciumani, Ditrău şi Praid, ajutaţi şi de aproape 100 de cetăţeni, cu 14 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, trei autocisterne pentru transport apă şi 15 tractoare cu vidanjă.

Alina Ciobotariu a precizat că pompierii au depus eforturi susţinute, timp de circa patru ore, pentru a limita şi stinge incendiul, care, din cauza vântului puternic, risca să se extindă cu repeziciune.

Din cauza lipsei de hidranţi din zona de intervenţie, "alimentarea autospecialelor s-a realizat în navetă, cu ajutorul cisternelor pentru transport apă şi cu autospecialele SVSU".

În urma incendiului, au ars şase grajduri cu şură, trei magazii de lemne, două magazii de furaje, o centrală termică, suprafaţa totală afectată fiind de circa 1100 de metri pătraţi, şapte tone de grâu, şase tone de peleţi, două tone de fân, 70 baloţi de fân, şase metri steri lemne de foc, 11 metri cubi de scândură, două remorci, patru căruţe, două biciclete, un selector seminţe, o moară, un circular şi o stropitoare de insecticide.

De asemenea, focul a surprins şi doi porci, şapte viţei şi 15 găini.

La faţa locului a fost asistat medical un bărbat care a suferit un atac de panică, ulterior acesta refuzând transportul la spital.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă care a determinat izbucnirea incendiului a fost "un scurtcircuit electric produs de un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorate".

În urma intervenţiei pompierilor, s-au salvat bunuri materiale în valoare de aproximativ 1.100.000 lei, pagubele fiind evaluate la circa 300.000 lei, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.