Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pagubele provocate de o furtună în portul olimpic din Kiel, estimate la câteva milioane de euro

www.twitter.com
furtuna verde

Furtuna care s-a abătut asupra coastei de nord a Germaniei vineri a provocat pagube în valoare de milioane de euro la portul olimpic din Kiel, au declarat duminică oficiali locali, informează DPA, potrivit Agerpres.

"Este un dezastru", a declarat primarul oraşului Kiel, Ulf Kampfer, în urma primei furtuni de toamnă, care a măturat Olympiahafen Schilksee, unde sunt acostate sute de iahturi şi de alte ambarcaţiuni.

Peste 35 de ambarcaţiuni s-au scufundat şi multe altele au fost avariate în complexul construit pentru a găzdui evenimente nautice în cadrul Jocurilor Olimpice de la Munchen din 1972, a declarat Kampfer.

Celelalte instalaţii portuare, debarcadere şi chei au suferit, de asemenea, pagube considerabile în urma furtunii care a făcut ravagii peste Marea Baltică, afectând şi zone din Danemarca, Suedia şi Norvegia.

Ape, cu o înălţime de peste 2 metri, au inundat zone al landului Schleswig-Holstein, din nordul Germaniei, inclusiv oraşele Kiel şi Flensburg, cele mai afectate de furtună.

Potrivit oficialilor, este încă prea devreme pentru a stabili un cost exact al pierderilor de bunuri şi al reparaţiilor necesare.

Circa 2.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele din cauza inundaţiilor, iar o femeie de pe insula Fehmarn a murit vineri când un copac căzut a lovit o maşină.

Unele drumuri din Schleswig-Holstein au rămas închise circulaţiei duminică, în condiţiile în care apele de la inundaţii s-au retras lent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.