Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paisprezece guvernatori de state din Brazilia se opun relaxării legislației pentru deținerea armelor

Jair Bolsonaro

Paisprezece guvernatori de state din Brazilia au publicat marţi o scrisoare deschisă împotriva unui decret prezidenţial de relaxare a restricţiilor de deţinere a armelor în ţara sud-americană, informează miercuri Xinhua potrivit Agerpres.

Ei consideră că relaxarea controlului armelor nu va ajuta la oprirea violenţei în ţară, ci va conduce la un nivel superior al acesteia, în timp ce cer revocarea imediată a decretului emis de preşedintele Jair Bolsonaro la începutul acestei luni.

În acelaşi timp, guvernatorii solicită eforturi guvernamentale pentru "o politică eficientă şi responsabilă pentru controlul armelor şi muniţiilor în ţară".

"Măsurile propuse de decret nu vor contribui la creşterea siguranţei statelor noastre. Dimpotrivă, ele vor avea un impact negativ asupra opririi violenţei, crescând de exemplu cantitatea de arme şi muniţii furnizată infractorilor şi riscul ca disputele şi bătăile dintre cetăţeni obişnuiţi să se termine în tragedii", au declarat guvernatorii în scrisoare.

Decretul prezidenţial permite o creştere semnificativă a numărului de modele de arme disponibile cetăţenilor obişnuiţi şi al gloanţelor pe care le pot cumpăra anual. Mass-media locale au avertizat că decretul, odată cu achiziţionarea de licenţe chiar şi pentru arme automate, ar simplifica cumpărarea armelor de către bandele de droguri în timp ce mulţi dintre dealerii tineri nu sunt înregistraţi de poliţie.

Guvernatorii nu sunt singurii care pun sub semnul întrebării decretul prezidenţial pentru a relaxa legile privind armele. Suspendarea decretului a fost cerută de procuratura federală, în afară de cel puţin trei acţiuni în justiţie la instanţa supremă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.