Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paisprezece noi sarcofage egiptene de 2.500 de ani au fost descoperite la Saqqara

sarcofag

Autorităţile egiptene au anunţat duminică descoperirea într-un puţ din necropola Saqqara, aflată la sud-vest de Cairo, a 14 noi sarcofage datând de acum 2.500 de ani, scrie AFP, porivit news.ro.

Această nouă descoperire se adaugă celei cu alte 13 sarcofage în acelaşi loc acum o săptămână, a indicat ministerul Antichităţilor într-un comunicat.

Profesorii cad pe capete, la doar câteva zile de la începutul școlii: Un liceu se închide, după ce 5 cadre didactice s-au infectat

Situl Saqqara, care se află la 25 de kilometri la sud de piramidele de pe Platoul din Giza, este o vastă necropolă care adăposteşte în special celebra piramidă în trepte a lui Djoser, prima din era faraonică.

Acest monument, construit către anul 2700 înainte de Hristos de arhitectul Imhotep, este considerat drept unul dintre cele mai vechi de pe Pământ.

Imaginile sarcofagelor bine conservate arată motive desenate în maro şi bleu, precum şi numeroase semne hieroglifice. De mai mulţi ani, autorităţile egiptene anunţă regulat descoperiri arheologice, cu scopul, între altele, de a relansa turismul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.