Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paisprezece poliţişti din Mexic su fost UCIȘI într-o ambuscadă în timpul unei operațiuni de salvare din vestul țării

rt.com
crima

Paisprezece poliţişti au fost ucişi luni într-o ambuscadă în statul Michoacan din vestul Mexicului, a anunţat Ministerul federal al Securităţii, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Conform unor media locale, poliţiştii au răspuns la un apel de salvare şi au fost luaţi ca ţintă de bărbaţi înarmaţi la sosirea lor la faţa locului, într-o suburbie a oraşului Aguililla.

Aceşti bărbaţi erau ascunşi din cursul dimineţii în vehicule blindate când au ajuns poliţiştii, tot conform mai multor media din regiune, care precizează că au fost proferate ameninţări din partea unor grupuri armate asupra autorităţilor, înainte de acest atac.

Citește și: Jandarmeria reacționează! Dezvăluire despre așa-zisa destructurare a trupelor de intervenție

"Paisprezece poliţişti au murit în atacul care s-a produs în oraşul Aguililla", în Michoacan, a transmis Ministerul pentru Securitate Publică pe contul său de Twitter.

Responsabilii poliţiei locale au dat asigurări într-un mesaj pe aceeaşi reţea de socializare că "se depun toate eforturile pentru a-i găsi pe autorii" atacului.

Autoritățile au instituit filtre pe șoselele naționale din regiune pentru prinderea atacatorilor.

Statul Michoacan este puternic afectat de violențele dintre grupurile rivale de traficanți de droguri. În urma unei confruntări armate între două astfel de grupări pe 30 august, nouă persoane au murit și alte 11 au fost rănite în orașul Tepalcatepec, aflat la 75 de kilometri de Aguililla.

Peste 250.000 de persoane au fost ucise în Mexic în ultimii ani, iar în 2018 au murit 33.749 de persoane din cauza violențelor de acest tip, anul trecut fiind înregistrat un record la nivel național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.