Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistan anunţă o amplă reformă pentru o regiune tribală fost centru nodal al Al-Qaida

pakistan

Pakistanul a anunţat joi o amplă reformă politică, economică şi juridică pentru integrarea unei regiuni tribale sărace, mult timp un centru nodal al militanţilor reţelei Al-Qaida, transmite DPA. Regiunea, formată din şapte districte, este situată între provincia Khyber-Pakhtunkhwa, din nord-vestul Pakistanului, şi Afganistan.

Guvernul a înfiinţat în urmă cu opt luni un comitet special care să propună măsuri de creştere a securităţii şi de dezvoltare în regiune, marcată de sărăcie şi de absenţa unui sistem politic reprezentativ. 'Vom aduce regiunea tribală la egalitate cu alte zone din Pakistan, printr-o serie de reforme extinse', a declarat preşedintele comitetului, Sartaj Aziz, pentru presa de la Islamabad. Cele mai importante măsuri prevăd recrutarea a încă 20.000 de poliţişti tribali pentru creşterea securităţii, majorarea cu 20% a salariilor funcţionarilor detaşaţi în regiune, aplicarea unei noi legislaţii care o va înlocui pe cea din epoca colonială, precum şi stimularea investiţiilor şi a activităţilor comerciale.

Regiunea a servit drept centru de comandă al reţelei Al-Qaida până în 2014, când armata pakistaneză a lansat o operaţiune prin care a curăţat Waziristanul de Nord, un district tribal cheie şi ultimul bastion al militanţilor. Reformele urmează să fie puse în aplicare într-un termen de 5-10 ani, urmând să modifice statutul politic al regiunii şi să o unifice în cele din urmă cu provincia Khyber-Pakhtunkhwa. Regiunea este guvernată în prezent de o legislaţie adoptată în anul 1901, în perioada colonială, şi care pedepseşte un întreg trib pentru infracţiuni comise de o singură persoană, în baza principiului de responsabilitate colectivă, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.