Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistan: Armata a ucis un comandant al unei grupări militante căutat pentru omorârea a 100 de şiiţi

pakistan bomb

Armata pakistaneză a anunţat joi că a ucis un comandant al unei grupări care are legături cu organizaţia jihadistă Statul Islamic şi care era căutat pentru uciderea a peste 100 de membri ai comunităţii minoritare şiite, relatează dpa, conform agerpres.ro

Salman Badeni, comandant al grupului Lashkar-e-Jhangvi, a fost ucis într-un raid în noaptea de miercuri spre joi în suburbia oraşului Queta, a anunţat armata într-un comunicat. 

Lashkar-e-Jhangvi este un grup sunnit din Pakistan care are legături cu miliţia extremistă Statul Islamic. 

Badeni şi doi presupuşi atentatori sinucigaşi au tras în soldaţi atunci când a fost atacată ascunzătoarea în care se aflau, se arată în comunicat. 

Un ofiţer a fost de asemenea ucis în raid, care a avut loc în urma primirii unui pont, a declarat Sheraz Baloch, ofiţer de poliţie. Raidul survenit la câteva zile după ce membri ai comunităţii şiite locale Hazara au manifestat împotriva unor presupuse crime la ţintă comise împotriva populaţiei. 

Quetta este capitala provinciei Balochistan, unde China a construit un port de mare adâncime în cadrul unui proiect de 62 de miliarde de dolari pentru a stabili o rută terestră şi maritimă comercială prin Pakistan pentru a ajunge pe pieţe din Orientul Mijlociu, Europa şi Africa. 

În provincia pakistaneză Balochistan, cea mai mare din ţară, situată la graniţa cu Afganistanul şi Iranul, s-a înregistrat o creştere a violenţelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.