Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistanul a evitat provizoriu să fie plasat pe o listă a ţărilor ce finanţează terorismul

pakistan

Pakistanul a evitat provizoriu să fie plasat pe o listă a ţărilor ce finanţează terorismul, în timpul unei reuniuni financiare ce se desfăşoară săptămâna aceasta la Paris, potrivit ministrului pakistanez al afacerilor externe Khawaja Asif, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.ro

Islamabadul a obţinut o suspendare de trei luni din partea Gafi, Grupul de acţiune financiară, organism interguvernamental cu sediul în Franţa, a cărui menire este să lupte împotriva spălării de bani şi finanţării terorismului, a scris Asif pe contul său de Twitter, marţi seara. 

'Nu există consens pentru a desemna Pakistanul', a notat ministrul, adăugând că ţara sa a obţinut o suspendare de trei luni, în aşteptarea redactării unui nou raport ce îl vizează. 'Suntem recunoscători prietenilor noştri care ne-au ajutat', a adăugat el. 

Amânarea survine la o săptămână după un amendament iniţiat în legislaţia Pakistanului menit să-i scoată în afara legii pe indivizii consideraţi terorişti de către ONU. De atunci, autorităţile pakistaneze au iniţiat sesizarea bunurilor grupării islamiste Jamaat-ud-Daawa (JuD), al cărei lider Hafiz Saeed este considerat unul dintre presupuşii responsabili ai atentatelor din Mumbai, din 2008. 

SUA, care îi reproşează Pakistanului şi găzduirea de terorişti pe teritoriu său, şi-au suspendat ajutorul militar în ianuarie, argumentând că Islamabadul nu a făcut suficient împotriva talibanilor afgani şi aliaţilor lor din reţeaua Haqqani. 

Pakistanul a figurat mai mulţi ani pe lista gri a Gafi, din care a reuşit să fie retras în 2015, după ce a realizat 'progrese semnificative'. Parlamentul pakistanez a votat în acelaşi an amendamente la o lege împotriva spălării de bani, pentru a facilita lupta împotriva finanţării grupărilor extremiste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.