Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistanul a început vaccinarea personalului medical împotriva COVID-19

Sinopharm
Sinopharm vaccin

Pakistanul a început să administreze vaccinul chinezesc Sinopharm angajaţilor săi din domeniul sanitar, însă va trebui să mai aştepte câteva luni înainte de a putea lansa o campanie de vaccinare în masă împotriva COVID-19, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Beijingul a donat Pakistanului aproximativ 500.000 de doze de vaccin Sinopharm, aprobat la sfârşitul lunii decembrie de autorităţile chineze, cu un milion de doze suplimentare aşteptate până la sfârşitul lunii februarie.

Un medic din Islamabad a fost prima persoană vaccinată marţi seara în cadrul unei ceremonii la care a participat premierul pakistanez Imran Khan.

Cu 220 de milioane de locuitori, Pakistanul a înregistrat circa 550.000 de cazuri pozitive de coronavirus, dintre care 11.800 de decese, însă având în vedere numărul limitat de teste, cifrele reale ar putea fi mult mai mari.

Citește și: S-a făcut marea împărțeală a prefecților: lista județelor adjudecate de PNL, USR-PLUS și UDMR

Deputata Nausheen Hamid, preşedinta comisiei parlamentare pentru sănătate publică, a explicat că prima fază a imunizării se va concentra pe angajaţii din sănătate.

"Nu pot spune cu certitudine, însă probabil ne vor mai trebui încă două luni pentru a lansa o campanie de vaccinare în masă", a adăugat ea.

Potrivit autorităţilor sanitare din provincia Sindh (sud), circa 100 de angajaţi ai sistemului sanitar au murit din cauza COVID-19 la nivel naţional.

Aproximativ 17 milioane de doze de vaccin produs de compania farmaceutică anglo-suedeză AstraZeneca au fost, de asemenea, promise Pakistanului pentru prima jumătate a anului 2021 în cadrul programului global "Covax" de ajutorare a celor mai sărace ţări, creat de OMS şi Alianţa pentru vaccinuri (GAVI).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.