Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistanul a lansat o campanie de vaccinare împotriva poliomielitei

Anadolu Agency
pakistan afganistan

Pakistanul a lansat luni o campanie din uşă în uşă pentru a vaccina milioane de copii împotriva poliomielitei, după ce au apărut dovezi de transmitere transfrontalieră din Afganistanul vecin, informează DPA.

Institutul Naţional de Sănătate a confirmat detectarea unui virus poliomielitic legat genetic de cel descoperit în provincia afgană Nangarhar în noiembrie 2022 la Lahore, al doilea oraş ca mărime din Pakistan, luna trecută, informează Agerpres.

"Aceasta este prima dovadă de transmitere transfrontalieră în peste un an", a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Campania de cinci zile va viza peste 6 milioane de copii sub vârsta de cinci ani din 39 de districte ale ţării.

Campanii parţiale vor fi desfăşurate în 30 de districte care includ zonele de la graniţa cu Afganistanul, taberele de refugiaţi afgani şi populaţiile mobile cu risc ridicat din oraşul sudic Multan.

Ministrul Sănătăţii, Abdul Qadir Patel, a declarat că prezenţa unui poliovirus sălbatic cu legături genetice cu virusul din Afganistan este o dovadă că virusul se deplasează odată cu oamenii şi circulă în comunităţi.

"Poliovirusul de orice parte a frontierei reprezintă o ameninţare pentru copiii din ambele ţări. Doar doze repetate de vaccin antipoliomielitic oral pot oferi protecţie pe toată durata vieţii", a declarat acesta.

Luna trecută, două mostre de mediu colectate din două zone separate din Lahore au fost testate pozitiv pentru poliovirus sălbatic.

Pakistanul şi Afganistanul sunt printre puţinele ţări în care încă mai apar noi cazuri de poliomielită.

Pakistanul a înregistrat un singur caz de poliomielită în 2021, dar 20 de cazuri în 2022, toate în provincia afectată de violenţe Khyber Pakhtunkhwa, care se învecinează cu Afganistanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.