Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania, Austria și Franța se iau cu mâinile de cap! Europa va fi asaltată de un nou val major de migranți

Alessandro Serranò / Avalon / Profimedia
Lampedusa migranti

Autoritățile din Pakistan lansează o campanie de deportare în masă care îi vizează pe „toți imigranții ilegali”, inclusiv pe cei veniți din Afganistan. Acțiunea va începe pe 2 noiembrie, au anunțat marți autoritățile, potrivit Reuters.

Anunțul a fost făcut de ministrul de interne.

„Au mai rămas doar două zile pentru întoarcerea voluntară", a anunțat Sarfraz Bugti într-o declarație video. De asemenea, proprietățile străinilor ilegali „vor fi confiscate, iar traficanții de persoane vor fi urmăriți penal”. Vor mai fi pedepsite persoanele și companiile din Pakistan care oferă cazare sau ajutor imigranților, au mai avertizat autoritățile. În paralel, autoritățile vor verifica documentele imigranților deoarece mulți dintre aceștia utilizează acte false.

Cei mai afectați de măsură sunt imigranții afgani. Este vorba despre aproximativ 1,7 milioane de persoane venite în valuri din țara vecină.

Pakistanul găzduiește una dintre cele mai mari populații de refugiați din lume, inclusiv o populație afgană considerabilă. Mulți afgani au fugit de invazia sovietică în 1979, stabilindu-se în Pakistan. Un alt val a avut loc în 2021, după ce talibanii au preluat Kabul. La sfârșitul anului 2022, Pakistanul avea peste 1,3 milioane de refugiați afgani înregistrați și 427.000 de persoane în situații de urgență din Afganistan, potrivit agenției ONU pentru refugiați.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.