Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistanul va începe vaccinarea copiilor de peste 12 ani

vestidinrusia.ro
vaccin covid medic

Pakistanul va începe să vaccineze anti-COVID-19 copiii de peste 12 ani, a declarat marţi un oficial, în contextul în care al patrulea val al pandemiei de coronavirus dă semne de încetinire, informează DPA.

Ţara a început vaccinarea persoanelor de peste 17 ani în această lună, iar acum limita de vârstă a fost din nou coborâtă, a precizat Asad Umar, ministrul responsabil pentru răspunsul ţării la pandemia de coronavirus.

Circa 80 de milioane de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19 în Pakistan, conform statisticilor publicate de Ministerul Sănătăţii.

Pentru furnizarea dozelor, Pakistanul se bazează pe aliatul său politic China şi pe sistemul de distribuţie echitabilă a vaccinurilor anti-COVID-19, COVAX. Cu toate acestea, din când în când, aprovizionarea lentă cu vaccinuri încetineşte campania de imunizare din această ţară cu 220 de milioane de locuitori.

Pakistanul a raportat circa 1.400 de noi infecţii cu coronavirus luni, cel mai scăzut nivel de la începutul lunii iulie şi un semn că al patrulea val al pandemiei încetineşte.

Mai puţin de 4% dintre persoanele care au fost testate săptămâna aceasta s-au dovedit a fi pozitive, un declin imens faţă de lunile iulie şi august, când procentul era în jur de 10%.

Peste 1,2 milioane de persoane au fost infectate din momentul în care pandemia a lovit ţara, iar numărul deceselor provocate de virus a ajuns în prezent la 27.000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.