Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palatul Parlamentului - iluminat în culoarea roşie în 11 februarie, de Ziua Europeană a Numărului de Urgenţă 112

MSN
Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului va fi iluminat în culoarea roşie în seara de 11 februarie, când Serviciul de Telecomunicaţii Speciale aniversează Ziua Europeană a Numărului de Urgenţă 112 şi 20 de ani de la operaţionalizarea, în România, a Sistemului Unic pentru apeluri de urgenţă, potrivit Agerpres.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, în acest sens, solicitarea Serviciul de Telecomunicaţii Speciale care doreşte să atragă atenţia cetăţenilor asupra importanţei serviciului de urgenţă 112 şi a apelării responsabile a acestui număr dedicat situaţiilor în care sunt puse în pericol viaţa, proprietatea sau mediul, cu scopul de a reduce apelurile non-urgenţe.

"Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în calitate de administrator al Sistemului Naţional Unic pentru apeluri de urgenţă, în data de 11 februarie aniversează, în fiecare an, Ziua Europeană a Numărului de Urgenţă 112. Totodată, anul acesta se împlinesc 20 de ani de la operaţionalizarea, în România, a Sistemului Unic pentru apeluri de urgenţă. În continuarea eforturilor de sensibilizare a opiniei publice şi de responsabilizare socială STS adresează rugămintea către Camera Deputaţilor de a se alătura acestui demers şi de a aproba iluminarea, în culoarea roşie, a Palatului Parlamentului, în seara de 11 februarie, începând cu ora 18,00", se arată în memorandumul aprobat de conducerea Camerei.

STS menţionează că, prin desfăşurarea acestei campanii de informare, se doreşte atragerea atenţiei cetăţenilor asupra importanţei serviciului de urgenţă 112 şi a apelării responsabile a acestui număr dedicat situaţiilor în care sunt puse în pericol viaţa, proprietatea sau mediul, cu scopul de a reduce apelurile non-urgenţe şi de a transmite un mesaj cu impact în buna funcţionare a Sistemului Naţional Unic de Apeluri de Urgenţă.

"În 2023, operatorii STS au răspuns la peste 10,4 milioane de apeluri la numărul de urgenţă 112, dintre care 53,82% au fost urgenţe reale, iar 46,18% au reprezentat apeluri non-urgenţe pentru care nu era necesară intervenţia serviciilor specializate - ambulanţă, SMURD, Poliţie, Pompieri, Jandarmerie, Salvamont. În acest context, este esenţial ca populaţia să conştientizeze că orice apel la 112 care nu este o urgenţă înseamnă secunde preţioase care se pierd în defavoarea unor urgenţe reale", se mai menţionează în document.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.