Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palatul Victoria va fi iluminat în turcoaz pentru a marca Ziua de Conștientizare a Bolii Batten

gov.ro
Guvernul României, Palatul Victoria

Palatul Victoria va fi iluminat joi seara în culoarea turcoaz, începând cu ora 21.00, în semn de solidaritate față de pacienții care suferă de boala Batten, greu de diagnosticat și greu de tratat, conform Mediafax.

Boala Batten este o afecțiune din categoria bolilor rare, care afectează copiii de vârstă mică, cu consecințe neurodegenerative, speranță scăzută de viață a pacienților și opțiuni limitate de tratament.

”Fiecare caz înseamnă o viață care contează, chiar dacă vorbim despre pacienți cu boli rare, iar preocupările noastre în materie de sănătate vizează asigurarea accesului la servicii de sănătate pentru fiecare cetățean și la timp, pentru diagnosticare din primele faze ale bolii și acces la tratamentele existente. Ordonanța de Urgență pe care Guvernul a aprobat-o în acest sens, în luna aprilie, cu mai multe măsuri în domeniul sănătății, vine în sprijinul pacienților cu boli rare și alte categorii de boli cronice, care vor beneficia de efectuarea investigațiilor paraclinice în regim ambulatoriu în cel mult 5 zile, chiar dacă furnizorul aflat în relație contractuală cu casa de asigurări de sănătate a epuizat fondurile lunare contractate la momentul efectuării analizelor respective. Soluții există și vrem să ne asigurăm astfel că dreptul la sănătate al fiecărui român nu rămâne doar în teorie”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.