Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paleologu: 'Scorul PSD este datorat PROSTIEI adversarilor'

paleologu

Theodor Paleologu a comentat, alături de europarlamentarul Cristian Preda, la Realitatea TV rezultatelor alegerilor parlamentare, situaţia principalelor partide politice şi cum ar putea arăta următorul Guvern.

Paleologu a explicat: "Nu regret deloc că nu am rămas în politică, am luat totuşi peste 8000 de voturi de la Bucureşti, e ca în bancul cu piticul sovietic: cel mai înalt pitic din lume cu cel mai mare pitic din România. Văd că se îngroaşă rândul excluşilor din partide: domnul Preda, domnul Moroianu...ne gândeam să facem un club al excluşilor din partide, sub sloganul: "Excluşi din toate partidele, uniţi-vă!". Geoană, Moroianu, Preda, Zgonea, eu, suntem un grup transpartinic. Decanul este domnul Preda, care a fost exclus de două ori.

Scorul PSD este datorat în mare măsură prostiei adversarilor, dar pe lângă asta PSD a avut, de data asta, o campanie inteligentă, pentru că au ajuns să capteze sectoare din electorat care nu erau ale lor, electorat urban. Asta mi se pare noutatea scrutinului din 2016. Degringolada PNL nu e compensată de creşterea USR, care e un partid ambiguu, care e şi de dreapta şi de stânga, nu are un mesaj clar. Sunt oameni care au votat dreapta până acum şi nu au de gând să mai voteze PNL.

Citește și: Traian Băsescu: `NU mă interesează PNL. Istericilor, calmaţi-vă...`

Aştept scuze şi nu mă întorc decât cu covorul roşu şi ca preşedinte al PNL. Nu cred că aceşti oameni se mai pot uita în ochii mei cu adevărat, după ce m-au exclus. Mă voi vedea cu domnul Băsescu, nu mă atrage o aventură politică în aşa o direcţie.

USR nu poate coabita cu ALDE. Iar Tăriceanu ar fi inconştient. E clar că vom avea un guvern PSD ALDE. Dragnea nu va fi premier, ne place, nu ne place, e însă un lider foarte bun şi a câştigat alegerile. E hilară apariţia lui Liviu Pop pe lista posibililor miniştri....".

Europarlamentarul Cristian Preda a comentat, la rândul său, rezultatele alegerilor parlamentare, spunând: "PSD nu a fost niciodată atât de sus, e un paradox, nici ei nu se aştepau la aşa cifre".

"PNL a făcut şi el un scor istoric, deşi e dezamăgitor pentru PNL că ei vin în alegeri după ce în 2008 obţineau 18 şi ceva...scorul prost de acum, de 20%, e prost pentru că au visat ca acest nou PNL să vină foarte aproape de PSD, să bată PSD-ul, era vechiul vis al segmentării spectrului politic din România în două mari părţi, stânga şi dreapta. Scor slab faţă de ce îşi propuseseră a avut şi USR, Nicuşor Dan vorbea ca şi cum USR ar fi fost al doilea partid.

PNL a avut candidaturi curate, nu au pus oameni cu condamnări, ca PSD şi ALDE. Marea problemă e că nu au reuşit să facă fuziunea PDL-PNL.

Regret că Dacian Cioloş nu poate continua.

Din 2014 încoace nu au apărut nici în PSD nici în alte partide figuri care să promită, care să pară că se pregătesc să fie miniştri ai Educaţiei...atunci vom avea fie anonomi de care n-au auzit nimeni decât în organizaţie, fie "vechituri", fie oameni semianalfabeţi. Partidele nu produc în acest moment personalităţi.

Victor Ponta a produs rele incomensurabile cât a fost prim ministru: a blocat accesul la Schengen, la Euro....e încă o voce importantă în partid. A încercat să pună presiune cu povestea cu PRU asupra PSD, deşi era pe listele de la Gorj", a concluzionat Cristian Preda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.