Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paleologu trage cu tunul în Dăncilă după eșecul Rovanei Plumb: 'Procedează ca Dragnea. Numește persoane pentru a le manipula'

Agerpres
Theodor Paleologu

Prezidențiabilul PMP Theodor Paleologu a declarat, referindu-sel la respingerea Rovanei Plumb în funcția de comisar european, că Viorica Dăncilă procedează exact ca fostul lider PSD Liviu Dragnea, numind persoane incompetente în funcții doar pentru a le putea manipula.

„Despre eșecul lamentabil al doamnei Rovana Plumb, dar previzibil, partea proastă este că doamna Dăncilă nu a vrut să ascutle pe nimeni, ea a fost avertizată că această susținere pentru Rovana Plumb va fi dezastruoasă. Ce vedem este că doamna Dăncilă nu ascultă de nimeni, este complet impermeabilă la orice fel de argument, este foarte prost sfătuită, asta am văzut și în SUA, vedem și în cazul nominalizării Rovanei Plumb. Este foarte prost sfătuită, și pur și simplu, nu ascultă avertismentele, a fost avertizată să nu facă această greșeală evidentă. Ei bine, nu și nu și nu, a tot ținut-o cu Rovana Plumb, îndreptându-se către un eșec lamentabil, care este foarte dăunător pentru imaginea României, extrem de dăunător.”, a declarat Theodor Paleologu, vineri, într-o conferință de presă, conform Mediafax.

Paleologu a adăugat că soluția ar fi să fie propuse în funcții la nivel european oameni fără probleme de integritate.

„Și ca soluție, ce văd eu, este propunerea unei personalități care să fie cât de cât consensuală. În general, statele serioase din UE nominalizează pentru Comisie persoane cât de cât acceptabile pentru spectrul politic, persoane care să nu polarizeze opinia piblică. Vedem asta și în practica Franței, a Germanie, a Danemarcei, statelor nordice. Statele care se respectă nu fac nominalizări polarizante, nominalizări care riscă să pună țara într-o situație proastă. Ca filozofie în privința numirii de comisari europeni, e bine să ai în vedere persoane competente, evident, ceea ce nu e deloc cazul doamnei Plumb, persoane fără probleme de intergritate, dar în plus, persoane cât de cât consensuale, nu care să aibă controverse, vă amitnesc că doamna Rovana este extrem de polemică și agresivă în manifestările sale publice”, a completat prezidențiabilul PMP.

S-a îmbolnăvit SUBIT! Șeful Serviciului Permise Olt, în concediu medical după ce a fost audiat pentru legături cu Gheorghe Dincă

El a mai spus că poate există și astfel de persoane integre în PSD, însă au fost victime ale politicii duse de Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

„E nevoie de persoane consensuale, competente și integre. Slavă Domnului, există diplomați cu experiență administrativă, care ar putea reprezenta România în Comisia Europeană. (...) Poate există și în PSD aceste persoane, dar nu le vedem. Poate că sunt principalele victime ale politicii de cadre duse de Dragnea și Dăncilă, o politică de cadre, de contraselecție, să-i numim pe cei mai slabi, să îi putem manipula. Asta a fost filozofia lui Dragnea, să promoveze numai nulități, pentru a îi putea manipula. Asta este și filozofia doamnei Dăncilă. Să numească persoane incompetente, cu probleme de integritate, pentru a le putea manevra. Cred că principalele victime ale acestei politici de cadre dragniste, sunt persoanele de caliatte din PSD. Or fi, dar dorim și noi să le vedem, să nu mai tacă la nesfârșit când partidul lor se afundă în rușine, așa cum se întâmplă de ceva vreme”, a explicat Paleologu.

Acesta este de părere că președintele Klaus Iohannis trebuie să se implice în problema nominalizării comisarului european din partea României, deoarece intră în atribuțiile sale ca șef de stat.

„E de dorit ca Președintele Iohannis să se implice în cazul unei noi nominalizări. Are atribuții în materie de politică externă, el reprezintă România în instituțiile internaționale, e cazul să se implice. Înțeleg că a făzut-o târziu în privința doamnei Kovesi, n-a făcut-o în primăvară, a făcut-o acum, nu e niciodată prea târziu, nu e prea târziu nici în cazul nominalizării unui comisar european.”, a conchis Theodor Paleologu.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european.

Comisia pentru Afaceri Judiciare din PE se va întruni, luni la Bruxelles, în ședință extraordinară pentru a evalua conflictul de interese real sau potențial al candidaților României și Ungariei pentru funcția de comisar european, respectiv Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi,au afirmat surse europene pentru MEDIAFAX.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.