Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palestina cere anchetă ONU pentru ”crimele israeliene”

palestina



Abbas a făcut declaraţia respectivă după o întâlnire la Ramallah, în Cisiordania, cu Robert Serry, trimisul special al ONU pentru procesul de pace în Orientul Mijlociu, căruia i-a înmânat o scrisoare care să fie transmisă secretarului general al ONU, Ban Ki-moon.

După întâlnirea cu Serry, Abbas a declarat presei că a cerut formarea unei comisii internaţionale care să ancheteze ''crimele teroriste israeliene'' împotriva palestinienilor, inclusiv arderea de viu a unui adolescent palestinian la Ierusalim.

Potrivit palestinienilor, trei suspecţi israelieni au răpit şi ucis un adolescent palestinian de 17 ani miercuri în Ierusalimul de Est. 

Adolescentul palestinian a fost omorât la câteva zile după ce armata israeliană a găsit corpurile neînsufleţite a trei tineri israelieni în apropiere de Hebron, în Cisiordania.

Abbas a afirmat că forţele israeliene au ucis 16 palestinieni, inclusiv copii şi femei, în timpul acţiunilor lor de căutare a celor trei tineri în Cisiordania în ultimele două săptămâni.

El a cerut totodată protecţie internaţională pentru palestinieni, subliniind că ''teroarea grupurilor de colonişti'' evrei a crescut cu 41 % în prima jumătate a anului 2014.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.