Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palestinienii arestaţi pentru participarea la o sărbătoarea evreiască, au fost ELIBERAŢI

Forţele de securitate palestiniene în Cisiordania ocupată au eliberat patru bărbaţi arestaţi joi pentru participare la o sărbătoare evreiască într-o colonie israeliană, a anunţat luni un responsabil al serviciilor de securitate palestiniene.

"Ei au fost eliberaţi duminică după-amiază", a declarat acest responsabil pentru AFP, sub condiţia anonimatului, fără însă a preciza dacă au fost aduse acuzaţii împotriva celor patru palestinieni din împrejurimile oraşului Betleem.

Citeşte şi: Anonymous a SPART mailul guvernului ecuadorian / FOTO

Aceştia participaseră miercuri în colonia israeliană Efrat la festivităţile anuale cu ocazia marii sărbători evreieşti Sukkot.

Treizeci de palestinieni au participat la aceste festivităţi, alături de zeci de israelieni, inclusiv ofiţeri ai poliţiei şi armatei, a declarat Oded Revivi, şef al Consiliului Yesha, principala organizaţie a coloniştilor în teritoriile palestiniene.

Citeşte şi: SUA rămân un aliat puternic al Filipinelor - diplomat american

O astfel de prezenţă poate fi rău văzută de marea parte a palestinienilor, chiar dacă mii dintre ei lucrează zilnic în colonii, unde nu au acces în mod normal în afara orelor de lucru, notează France Presse.

Implantări civile israeliene în teritoriile palestiniene ocupate de Israel din 1967, coloniile sunt considerate ilegale de comunitatea internaţională, care le vede ca un obstacol major în calea păcii israeliano-palestiniene.

Citeşte şi: Israelul a bombardat o poziţie Hamas din Fâşia Gaza

Mohammed Taha, guvernator adjunct al oraşului Betleem, a calificat participarea palestinienilor la această sărbătoare într-o colonie drept "inacceptabilă" în conformitate cu legea palestiniană.

Aproximativ 400.000 de colonişti trăiesc o coexistenţă adesea conflictuală cu 2,6 milioane de palestinieni în Cisiordania.

Citeşte şi: Poroşenko: 'Nu m-am răstit la Putin. I-am vorbit pe un ton mai ferm'

"Cer comunităţii internaţionale să acţioneze pentru eliberarea acestor palestinieni nevinovaţi a căror detenţie demonstrează încă o dată refuzul palestinian de a face pace", a scris duminică prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.