Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palestinienii au atacat Israelul: O rachetă lansată de Hamas a provocat lovituri aeriene israeliene

CNN
rachete hamas israel

Militanți palestinieni au lansat sâmbătă o rachetă spre un oraș din sudul Israelului, atrăgând lovituri aeriene israeliene, a declarat armata israeliană, care crede că racheta a fost lansată de gruparea Hamas. Aceste atacuri vin după luni de relativ calm în zonă, potrivit Reuters.

Nu au fost raportate imediat victime în Gaza sau în Israel, care a interceptat racheta lansată spre orașul Ashkelon, declanșând sirenele de raid aerian și trimițând locuitorii în adăposturi antiaeriene, scrie mediafax.ro.

Israelul a declarat că Hamas, grupul militant islamist care controlează Gaza, a lansat racheta. Nu a existat un răspuns imediat din partea Hamas și nici o revendicare de responsabilitate din partea altor grupuri militante din enclavă.

„Ca răspuns la atacul cu rachetă, avioanele Forțelor de Apărare ale Israelului au lovit o serie de ținte teroriste ale Hamas în Fâșia Gaza”, a declarat armata israeliană într-un comunicat.

Frontiera dintre Israel și Gaza a fost relativ calmă din mai 2021, când Israelul și militanții palestinieni au purtat un război de 11 zile.

Deși tirurile transfrontaliere de sâmbătă nu par să semnaleze o escaladare mai amplă, violențele au crescut în Cisiordania ocupată și în Israel în ultimele luni.

Vineri, trupele israeliene au ucis trei bărbați palestinieni înarmați în orașul Jenin din Cisiordania. Aici raidurile militare s-au intensificat după ce bărbați din zonă au comis mai multe atacuri de stradă letale în Israel.

Hamas a declarat că unul dintre pistolari face parte dintre membrii săi, în timp ce un alt grup militant care se bazează pe membri ai facțiunii palestiniene Jihadul Islamic a revendicat morții ca fiind ai săi.

Negocierile de pace mediate de SUA care vizau crearea unui stat palestinian în Ierusalimul de Est, Cisiordania și Gaza au eșuat în 2014 și nu există niciun semn de relansare a acestora.

Președintele american, Joe Biden, este așteptat să se întâlnească cu liderii israelieni și palestinieni în timpul unei vizite în regiune în luna iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.