Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palestinienii au incendiat mormântul lui Iosif din Cisiordania/ VIDEO

iosif mormant tomb

Un grup de palestinieni au incendiat vineri în zori mormântul lui Iosif din oraşul palestinian Nablus, situat în partea de nord a Cisiordaniei ocupate - un loc venerat de evrei - în ziua în care mişcarea islamistă Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a chemat la o zi de 'furie' împotriva Israelului, după două săptămâni de violenţe în regiune, relatează AFP şi Reuters. 

Zeci de palestinieni au lansat cocteiluri Molotov asupra sitului, loc de pelerinaj pentru evreii religioşi şi sursă de tensiune între israelieni şi palestinieni în trecut, a precizat poliţia palestiniană. Circa 100 de oameni au participat la acest act de sacrilegiu împotriva mormântului patriarhul biblic Iosif, potrivit armatei israeliene, citată de Reuters. Ei au fost îndepărtaţi de la locul incidentului de forţele de securitate palestiniene ajunse în zonă, dar nu înainte de a incendia secţiuni din mormânt. 

Atacul, care a provocat importante pagube, intervine în timp ce palestinienii şi israelienii sunt angajaţi de două săptămâni în confruntări soldate deja cu 32 de morţi şi peste 1.000 de răniţi de partea palestiniană, precum şi cu şapte morţi şi zeci de răniţi de partea israeliană. 

Pentru evrei, mormântul găzduieşte rămăşiţele lui Iosif, unul din cei doisprezece fii ai lui Iacov, care a fost vândut de fraţii lui şi dus în Egipt, de unde trupul său a fost readus în conformitate cu tradiţia biblică. 

Situl, unde palestinienii afirmă că s-ar afla mormântul unui şeic local, a fost scena unor confruntări sângeroase în trecut, mai ales în timpul celei de-a doua Intifade (2000-2005). AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.