Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palestinienii critică acordul între Israel şi Bahrein, deşi oficialii regatului susţin că le-au pledat cauza

Jurnalistii.ro
steag palestina

Autoritatea palestiniană şi mişcarea islamistă Hamas au criticat vineri acordul de normalizare a relaţiilor între Israel şi Bahrein, deşi regele Bahreinului a anunţat că ar fi pledat pentru soluţia celor două state în cadrul convorbirii cu Donald Trump şi Benjamin Netanyahu, relatează AFP şi Reuters preluatede agerpres.

"Acordul între Bahrein şi Israel este o lovitură de pumnal în spatele cauzei palestiniene şi a poporului palestinian", a declarat pentru France Presse Ahmad Majdalani, ministru al afacerilor sociale în guvernul Autorităţii Palestiniene.

Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a denunţat o "agresiune" care aduce un "grav prejudiciu" cauzei palestiniene.

Pe de altă parte, agenţia de ştiri BNA din Bahrein, a relatat că regele Hamad bin Isa al Khalifa a reiterat în cadrul convorbirii cu Donald Trump şi Benjamin Netanyahu necesitatea de a se ajunge la o pace corectă şi durabilă între israelieni şi palestinieni, bazată pe soluţia aşa-numită a celor două state.

Decizia Bahreinului de a stabili relaţii cu Israelul contribuie la "securitatea, stabilitatea şi prosperitatea" regiunii, a declarat vineri şi Khaled al-Khalifa, un consilier al regelui Bahreinului.

Această iniţiativă "trimite un mesaj pozitiv şi încurajator poporului din Israel, că o pace corectă şi globală cu palestinienii este cea mai bună cale", a precizat el într-o postare pe Twitter.

Acordul de normalizare a fost imediat salutat de Ministerul de Externe din Emiratele Arabe Unite şi de preşedintele Egiptului Abdel Fattah al-Sisi, în timp ce un oficial din Iran l-a caracterizat drept "o mare trădare".

Acordul anunţat vineri va contribui la instaurarea "păcii şi stabilităţii în Orientul Mijlociu, într-un mod care reuşeşte o soluţionare corectă şi permanentă a chestiunii palestinene", a postat Abdel Fattah al-Sisi pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.