Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palestinienii îl avertizează pe Trump contra relocării ambasadei SUA la Ierusalim

palestina

Un înalt responsabil al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP) a avertizat vineri contra relocării Ambasadei SUA în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, informează agenţia DPA. Avertismentul intervine după ce David Friedman, nominalizat pentru funcţia de ambasador în Israel de către preşedintele ales al Statelor Unite Donald Trump, a declarat că aşteaptă să îşi îndeplinească misiunea la Ierusalim.

"Un astfel de pas, dacă se va întâmpla, este o încălcare gravă a drepturilor şi rezoluţiilor internaţionale", a declarat Wasel Abu Yousef, membru al comitetului executiv al OEP, în legătură cu mutarea ambasadei. "Acest lucru ar putea avea consecinţe serioase, nu numai pentru chestiunea Palestinei, dar şi pentru întreaga regiune", a adăugat el, conform Agerpres.

Israelul pretinde că Ierusalimul este capitala "indivizibilă, eternă a poporului evreu", inclusiv estul arab al oraşului, ocupat de Israel în timpul Războiului de Şase Zile din 1967, aminteşte DPA. În schimb, palestinienii văd Ierusalimul de Est drept capitala unui viitor stat palestinian independent. Trump a anunţat deja că intenţionează să mute ambasada SUA la Ierusalim şi să recunoască oraşul drept capitala Israelului. Comunitatea internaţională nu recunoaşte Ierusalimul drept capitală şi de aceea cele mai multe ambasade au sediul la Tel Aviv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.