Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palestinienii n-au voie să intre în Israel cu ocazia zilei naţionale

israel

Palestinienii din Cisiordania ocupată şi Fâşia Gaza au interdicţia de a pătrunde în Israel începând din zorii zilei de miercuri, în timp ce statul evreu să pregăteşte să aducă un omagiu victimelor sale şi să marcheze împlinirea a 68 de ani de la proclamarea independenţei, a făcut cunoscut marţi armata, potrivit AFP. Punctele de trecere vor fi închise cu începere de miercuri ora 01.00 (marţi, 22.00 GMT) până vineri la miezul nopţii (joi, 21.00 GMT), a precizat poliţia într-un comunicat, conform Agerpres.

 

Graniţele sunt frecvent închise din motive de securitate cu prilejul zilelor de sărbătoare din Israel de teamă că activiştii palestinieni pot desfăşura atacuri când sunt adunate mulţimi mari de oameni.

 

Israelul comemorează cu începere de marţi seară ziua dedicată tuturor soldaţilor căzuţi în luptă şi civililor ucişi în atentate (Yom Hazikaron).

 

Adunările solemne din întreaga ţară, în cimitire şi în faţa monumentelor în memoria celor căzuţi, vor lăsa locul miercuri seară sărbătorilor în stradă pentru a marca împlinirea a 68 de ani de la proclamarea independenţei Israelului (Yom Ha'atzmaut).

 

La rândul lor, palestinienii vor marca duminică Nakba ("catastrofă" în arabă), ceea ce reprezintă pentru ei înfiinţarea statului Israel şi exodul a sute de mii de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.