Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palestinienii vor război: 'E cel mai eficient mijloc pentru crearea unui stat palestinian'

palestina israel palestina violente confruntari

La aproape o săptămână după ce preşedintele american Donald Trump a declarat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului, provocând temeri privind reizbucnirea unei revolte armate în teritoriile palestiniene, un nou sondaj arată că sprijinul palestinian pentru un conflict armat rămâne ridicat, relatează dpa. Potrivit sondajului realizat de Centrul Palestinian pentru Politică şi Cercetare, 44% dintre palestinieni - 41% în Cisiordania şi 47% în Fâşia Gaza - consideră că 'rezistenţa armată' reprezintă cel mai eficient mijloc pentru crearea unui stat palestinian alături de Israel.

Un sondaj realizat în septembrie de acelaşi institut arăta că 45% dintre palestinieni sprijină o intifadă armată. Deşi numărul celor care sprijină acţiunile violente rămâne ridicat, un total de 51% dintre respondenţi au afirmat că susţin fie negocierile, fie rezistenţa non-violentă. Studiul a fost realizat în colaborare cu biroul din Ramallah al fundaţiei germane Konrad-Adenauer-Stiftung. Totodată, o majoritate covârşitoare (91%) dintre cei chestionaţi considerată declaraţia lui Trump privind Ierusalimul drept o ameninţare la adresa intereselor palestinienilor, conform Agerpres.

În cadrul sondajului au fost chestionate 1.270 de persoane din Cisiordania şi Fâşia Gaza şi are o eroare de plus/minus 3%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.