Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palmă grea pentru Vladimir Putin: prietenul Erdogan refuză să recunoască anexările teritoriilor din Ucraina

pintelist
erdogan putin

Turcia "respinge" anexarea noilor teritorii ucrainene de către Rusia, aşa cum a refuzat să recunoască şi anexarea Peninsulei Crimeea, a indicat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe, informează AFP. Este o lovitură grea pentru Vladimir Putin, care are o relație foarte bună cu președintele Turciei, Recep Tayip Erdogan.

"Trucia nu a recunoscut anexarea Peninsulei Crimeea în urma referendumului ilegitim din 2014 şi şi-a exprimat întotdeauna susţinerea fermă a integrităţii teritoriale a Ucrainei, independenţa şi suveranitatea sa", a insistat Ministerul într-un comunicat publicat vineri noaptea, după celebrarea cu mare fast la Moscova a anexărilor, informează News.ro.

"În conformitate cu această poziţie, adoptată din 2014, respingem decizia Rusiei de a anexa regiunile Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie. Această decizie, care constituie o încălcare gravă a principiilor dreptului internaţional, nu poate fi acceptată”.

Ministerul turc a condamnat deja referendumurile "ilegitime" organizate în aceste patru regiuni săptămâna trecută.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care nu a vorbit direct pe această temă, a încercat încă de la începutul conflictului să menţină relaţii cu Kievul şi Moscova şi s-a oferit să medieze discuţii între Rusia şi Ucraina, cărora Ankara le furnizează drone de luptă.

Dar după ce s-a întâlnit de mai multe ori cu omologul său Vladimir Putin şi a încheiat acorduri, în special cu privire la livrarea de gaze, plătite parţial în ruble, acum pare să ia distanţa mai clar, solicitând la ONU o "ieşire demnă" pentru toţi din acest război.

Sub presiunea americană şi de teama represaliilor, băncile turce s-au retras treptat săptămâna aceasta din sistemul de plăţi rusesc Mir care le-a permis cetăţenilor ruşi să continue să retragă bani în Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.