Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pambuccian: Deputaţii minorităţilor naţionale vor fi prezenţi la moţiune şi vor vota cum vor

araratonline.com
pambuccian

Deputaţii aparţinând minorităţilor naţionale vor fi prezenţi la moţiunea de cenzură şi vor vota aşa cum vor crede de cuviinţă, a anunţat, luni, liderul grupului, Varujan Pambuccian. "Noi, în primul rând, am plecat de la premisa clară că nu-i războiul nostru deloc. E un război între două grupări din interiorul PSD care, sigur, se extinde pe toată scena politică. Nu l-am produs noi, nu am avut nicio contribuţie la el. În consecinţă, grupul a hotărât ca fiecare membru al grupului să voteze aşa cum crede de cuviinţă. Vom fi prezenţi cu toţii pentru că neprezentarea reprezintă şi ea o formă de a vota şi niciunul dintre noi nu va şti cum votează colegul lui. Toţi vor vota, sigur, cele trei variante: pentru, contra, abţineri", a declarat Varujan Pambuccian.

Pambuccian a precizat că niciunul dintre deputaţi nu va şti cum votează colegii săi, astfel încât grupul să fie "protejat". "Niciunul dintre noi, însă, nici eu, nu va şti cum votează celălalt coleg al lui, ca în felul acesta grupul să treacă protejat printr-o încercare la care n-a avut absolut niciun fel de contribuţie. E un grup mic, e un grup care are scopurile lui care nu sunt în niciun caz legate de marile lupte politice şi care trebuie să fie cât mai protejat şi trebuie să iasă cât mai bine din asemenea războaie", a adăugat Pambuccian.

El a explicat că de obicei deputaţii minorităţilor naţionale nu votează moţiuni, dar de această dată, "pentru că e un război generalizat", orice fel de gest ar fi însemnat susţinerea unei părţi sau alta. Varujan Pambuccian a susţinut că a fost sunat de Liviu Dragnea, Victor Ponta şi Kelemen Hunor. "Zilele acestea m-au sunat şi domnul Dragnea şi domnul Ponta şi domnul Kelemen şi le-am spus următorul lucru: cu niciunul dintre şefii de fracţiuni nu am avut niciun fel de discuţie formală sau informală. Am solicitat să am o discuţie cu câte un reprezentant al celor doua fracţiuni, cărora le-am transmis exact ce v-am spus eu că bănuiesc că se va întâmpla. S-a întâmplat: grupul a fost de acord cu formula aceasta şi, iată, suntem în cea mai neutră formulă cu putinţă, dată fiind situaţia de faţă", a mai menţionat Varujan Pambuccian, conform Agerpres.

El a spus, însă, că nu a vorbit direct cu Sorin Grindeanu. "Nu, am vorbit cu domnul Ponta, ca reprezentant al dânsului (al lui Sorin Grindeanu -n.r.), la telefon. M-am întâlnit cu domnul Jianu şi am avut o discuţie, la fel cum aici am avut o discuţie cu colegul meu, cu secretarul general al PSD, cu Marian (Neacşu - n. r.) şi asta a fost tot", a adăugat Pambuccian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.