Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Până aici s-a ajuns! Transnistria se plânge la ONU: Republica Moldova încalcă grav drepturile și libertățile oamenilor

stiri.md
soldati rusi Transnistria

Șeful reprezentanței Transnistriei în Federația Rusă, Leonid Manakov, a participat la cea de-a 51-a sesiune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva. Acesta a acuzat Chișinăul de presiuni asupra locuitorilor regiunii.

Manakov a declarat că există scădere a dinamicii dialogului dintre Transnistria și autoritățile moldovenești. El califică drept „iresponsabilă” abordarea părții moldovenești, transmite realitatea.md.

„Închiderea frontierei moldo-transnistrene a permis Republicii Moldova să impună restricții serioase la importul de bunuri vitale, inclusiv medicamente, interzicerea circulației autoturismelor înmatriculate în Transnistria, noi restricții în sectorul bancar și în circulația cetățenilor. Acest lucru încalcă în mod grosolan drepturile locuitorilor transnistreni, inclusiv ale numeroșilor refugiați ucraineni de pe acest teritoriu. Moldova a sporit acum semnificativ presiunea asupra populației de jumătate de milion de locuitori a Transnistriei, încălcând grav drepturile și libertățile oamenilor, inclusiv dreptul la viață și sănătate, dreptul la dezvoltare și altele”, a declarat Manakov.

Așadar, Consiliului pentru Drepturile Omului i se cere „să ofere o evaluare adecvată a unei abordări distructive a Republicii Moldova și să promoveze respectarea strictă de către Chișinău a tuturor acordurilor semnate anterior cu Transnistria”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.