DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Până când pot elevii din Republica Moldova recupera zilele suplimentare de vacanță

Primaria Sectorului 4
scoala banci

Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale vor putea recupera orele pentru zilele suplimentare de vacanță (1.11.2021-5.11.2021) până la sfârșitul anului de studii 2021-2022.

Despre aceasta a anunțat ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, în urma ședinței cu șefii Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), transmite Diez.md.

La ședință s-a discutat despre modalitățile de recuperare a orelor pentru zilele suplimentare de vacanță (1.11.2021-5.11.2021) propuse de către directorii instituțiilor de învățământ. Șefii OLSDÎ au informat despre dificultățile întâmpinate de anumite instituții de învățământ în planificarea acestor ore pe parcursul acestui semestru.

Responsabili de organizarea activităților de recuperare a orelor sunt conducătorii instituțiilor de învățământ, care vor elabora un orar de recuperare și îl vor coordona cu OLSDÎ.

Amintim că, în baza Hotărârii CNESP nr. 64 din 26 octombrie 2021, Ministerul Educației și Cercetării a decis prelungirea vacanței de toamnă cu 7 zile pentru elevii din instituțiile de învățământ primar, gimnazial şi liceal publice și private, în unitățile administrativ-teritoriale (UAT) de nivelul întâi, UAT de nivelul al doilea: municipiile Chișinău și Bălți și UAT ale unității teritoriale Găgăuzia în care este stabilit pragul roșu de alertă.

Vă amintim că, anterior, un grup de părinți a lansat o petiție online prin care cere autorităților să anuleze decizia prin care s-a hotărât prelungirea vacanței de toamnă cu încă șapte zile, iar elevii vor trebui să recupereze aceste zile. Părinții motivează acest lucru prin faptul că trebuie să lucreze, dar nu să stea acasă cu copiii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.