Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pană de curent uriașă în Bangladesh - Aproape toată țara a rămas fără energie

www.operationworld.org
Bangladesh

O pană de curent a afectat cea mai mare parte a Bangladeshului după o defecțiune a rețelei naționale, potrivit Reuters.

Întinderi mari din Bangladesh au rămas marți fără electricitate în urma unei pene de curent, a declarat un oficial guvernamental, adăugând că autoritățile lucrează pentru a restabili treptat alimentarea în țara cu 168 de milioane de locuitori.

Rețeaua electrică a țării s-a defectat marți, în jurul orei 14.00, ceea ce a dus la pene de curent pe circa 80% din Bangladesh, a declarat, pentru Reuters, Shameem Hasan, oficial al Bangladesh Power Development Board.

O investigație era în curs de desfășurare pentru a stabili motivul prăbușirii rețelei, iar energia electrică a fost restabilită în 45% din regiunile afectate de pene de curent, a precizat el.

Bangladesh, care obține trei sferturi din electricitate cu ajutorul gazelor naturale importate, s-a confruntat în acest an cu frecvente întreruperi de energie electrică din cauza incapacității de a face față cererii mai mari de energie.

Țara a raționalizat unele livrări de gaze pe fondul prețurilor ridicate la nivel mondial, determinate de războiul Rusiei din Ucraina. Pana de curent și restricțiile au afectat puternic unitățile economice.

Creșterea cererii de energie electrică în Bangladesh în ultimii ani a fost determinată în mare parte de segmentul rezidențial, în comparație cu industria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.