Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Până și BNR ar fi invidioasă: Celebrul medic Mihai Lucan avea în casă SUTE DE MII de euro cash, ginerele său a fugit cu un ruscac plin cu bijuterii și ceasuri

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Mihai Lucan

Percheziţiile din casa celebrului medic Mihai Lucan au scos la iveală sume ameţitoare. După 36 de ore de percheziţii, Lucan şi fiul său au fost reţinuţi de procurorii DIICOT pentru delapidare şi constituire de grup infracţional organizat. În acelaşi dosar, au ajuns după gratii şi doi foşti angajaţi ai Institutului de urologie şi transplant din Cluj.

Citește și: Udrea la shopping cu mama! Suma uriașă pe care a plătit-o pentru o haină

Conform unor surse din ancheta, în casa medicului Mihai Lucan procurorii ar fi găsit la percheziţii aproape 600.000 euro, bijuterii şi arme de vânătoare. Potrivit aceloraşi surse judiciare, miercuri noapte ginerele sau ar fi încercat să fugă din casă cu un rucsac cu ceasuri valoroase şi ar fi ascuns 10.000 de euro în rezervorul maşinii. Surse judiciare spun că la percheziţii, anchetatorii au găsit în locuinţa renumitului medic urolog Mihai Lucan bijuterii, ceasuri şi aproape 600.000 de euro, iar procurorii au stat să înserieze fiecare bancnotă. “Au fost reţinuţi, nu a fost un şoc pentru ei..”, a spus Mircea Parvu, avocatul familiei Lucan.

Citeşte şi: Parlamentarul Liviu Pleşoianu, făcut de râs pe Facebook pentru textul în engleză trimis lui Donald Trump: Ce GREȘELI a făcut deputatul / FOTO

Când ar fi vrut să sară gardul, ginerele lui Lucan a fost însă prins de un ofiţer DIAS. De la Cluj, profesorul Lucan, dar şi fiul său, tot medic urolog, au fost aduşi la Bucureşti şi audiaţi de procurori DIICOT.

Joi dimineaţă, fostul manager, Dan Sampetrean, a fost reţinut şi el. După gratii, a ajuns aseară şi Sanda Baciu, fosta contabilă a Institutului, o apropiată a profesorului Lucan, dar ea a fost lasată să plece acasă când a expirat ordonanţa de reţinere. Foştii subalterni ai lui Mihai Lucan susţin că el a instaurat o dictatură şi că se folosea de spitalul public ca să îşi dezvolte propria afacere. Iar complici se pare că i-au fost chiar unii dintre angajaţii spitalului care au dat deja explicaţii în fata procurorilor. Miercuri noapte, la Cluj au fost audiaţi personalul spitalului de la infirmiere, asistente şi medici. “Ne prejudicia institutul atât din punct de vedere material cât ai din punct de vedere activităţii clinice, operabilitatea anul trecut era undeva la 49-45 %. Existau diverse forme de presiuni asupra personalului.”, spune Florin Elec, medic primar urolog, conform ProTV.

Citește și: ŞOC pe piaţa românească: Ultima companie din acest domeniu a intrat în FALIMENT – mii de oameni riscă să rămână fără loc de muncă

159 de oameni ar fi trebuit să fie operaţi gratuit la institut. În schimb, au plătit sume cuprinse între 3.000 şi 6.000 de euro, spun procurorii - către clinica privată a medicului Lucan. Medicul Lucan este acuzat că a transferat de la institut, fără acte, un aparat complex care trata cancerul şi l-a preluat la clinica lui privată. După operaţie, pacienţii erau trimişi la spitalul de stat pentru recuperare.

Şi asta nu e tot. Joi seara, în timp ce medicul Mihai Lucan era scos din biroul procurorului, pentru a fi dus in arest, i-ar fi cazut din buzunar 5000 de euro. Anchetatorii au chemat avocatul medicului pentru a înregistra bancnotele într-un proces verbal.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.