Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Până în prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecţie cu coronavirus (Ministerul Sănătății)

Facebook
coronavirus

Ministerul Sănătăţii (MS) precizează că, până în prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecţie cu coronavirus, fiind păstrate măsurile din aeroporturi şi spitalele desemnate să preia eventualele cazuri, în contextul în care la nivel mondial a crescut numărul cazurilor confirmate, dar a scăzut mortalitatea sub 2 la sută. Institutul "Matei Balş" este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecţiilor de acest tip, arată MS, potrivit news.ro.

O nouă întâlnire a Comitetului interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus, format din specialişti, a avut loc, joi, la sediul Ministerului Sănătăţii, fiind discutată situaţia la nivel mondial a infecţiilor cu coronavirus.

"Specialiştii în boli infecţioase şi microbiologie au explicat că, deşi numărul cazurilor de infecţii cu coronavirus confirmate este în creştere deoarece a crescut şi capacitatea de diagnosticare, mortalitatea a scăzut sub 2%. În acest context, se păstrează aceleaşi măsuri stabilite aeroporturi, cât şi pentru unităţile medicale sanitare desemnate pentru preluarea şi tratarea eventualelor cazuri", arată Ministerul Sănătăţii.

Conform sursei citate, în prezent, Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecţiilor de acest tip.

În prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecţie cu coronavirus, precizează MS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.