Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Până și Rusia dă stimulente financiare părinților care aduc pe lume copii: 7.330 de dolari la prima naștere și aproape 10.000 de dolari la a doua

observator.tv
bebelus

Rusia încearcă să oprească declinul ratei naşterilor prin ajutoare financiare consistente pentru cei care devin părinţi, conform unei legi adoptate joi de camera inferioară a parlamentului, informează DPA, potrivit Agerpres.

Începând din acest an, pentru naşterea primului copil, o familie sau un părinte singur poate primi circa 466.000 de ruble (7.300 de dolari), conform legii.

Suma este echivalentul a circa de zece ori salariul mediu lunar naţional, conform datelor Serviciului Federal de Statistică.

Pentru al doilea copil, suma ar fi de 616.000 ruble (9.600 de dolari), a precizat camera inferioară a parlamentului într-un comunicat.

În contextul în care rata natalităţii este mai mică de două naşteri la o femeie, Rusia se luptă să schimbe cursul scăderii demografice, populaţia sa fiind acum de 147 de milioane de locuitori.

Citește și: Andrei Caramitru profețește un dezastru pentru PNL: E doar o problemă de timp

Rusia, cea mai întinsă ţară din lume din punct de vedere geografic, are a noua cea mai mare populaţie din lume, în spatele Bangladeshului.

Preşedintele rus Vladimir Putin a invocat greutăţile economice ca un factor major al declinului ratei natalităţii.

În discursul său despre starea naţiunii susţinut luna trecută, Putin a spus că declinul ratei naşterilor este o "ameninţare directă" la adresa viitorului ţării.

Rata totală a naşterilor ar urma să ajungă la 1,7 la o femeie în 2024, a spus preşedintele rus, propunând stimulente financiare pentru a ajuta noile familii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.