Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia amână nu doar festivalurile, ci și războaiele: trupele NATO n-au fost lăsate să se antreneze

militari armata nato

Norvegia a anulat două manevre militare ce implicau în principal trupe ale NATO din regiunea arctică, pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus, a anunţat marţi guvernul norvegian, informează Reuters, relatează Agerpres.

În jur de 3.400 de militari străini urmau să ia parte la manevrele Rein I şi Joint Viking, printre care puţin peste 1.000 din SUA şi alţi aproape 1.000 de britanici, a precizat ministrul norvegian al apărării Frank Bakke-Jensen în timpul unei conferinţe de presă.

În calitate de cel mai nordic membru al NATO şi de ţară care are o frontieră comună cu Federaţia Rusă, Norvegia îşi antrenează în mod regulat trupele alături de forţele coaliţiei, pentru a le pregăti de război în condiţii de iarnă.

Cu toate acestea, sâmbătă Norvegia a anunţat un nou lockdown în regiunea capitalei sale Oslo, situată mai la sud, după ce pe teritoriul său a fost înregistrat un focar cu noua tulpină identificată prima dată în Marea Britanie, o tulpină considerată mai contagioasă.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

"Trebuie să fim precauţi pentru a încerca să prevenim răspândirea variantei mutante a coronavirusului", a declarat Bakke-Jensen. În condiţiile în care 2.900 de militari străini au sosit deja în Norvegia, ei vor trebui acum să plece în mod gradual, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.