Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia Covid trimite economia Singapore în cea mai gravă recesiune din toate timpurile

CFA Media
recesiune

Economia Singapore s-a contractat cu 5,8% în 2020, comparativ cu anul precedent, conform Ministerului Comerțului și Industriei, citat de CNBC, scrie Mediafax.

Rezultatul este mai bun decât prognoza oficială care anticipa o contracție anuală între 6% și 6,5%, dar este în același timp cea mai gravă recesiune pe care economia a traversat-o.

În ultimul trimestru al anului trecut, economia din Singapore a scăzut cu 3,8% comparativ cu anul precedent, o îmbunătățire față de contracția revizuită de 5,6% de la an la an în trimestrul trei, a spus ministerul.

Campania de vaccinare, începută cu stângul. O recunoaște chiar Valeriu Gheorghiță: 'A fost o situație extrem de neplăcută'

Economia din Singapore, dependentă de comerț, a fost lovită de o scădere a activității anul trecut, deoarece țările au impus la nivel măsuri de blocare pentru a încetini răspândirea Covid-19.

Conform estimărilor oficiale, industriile producătoare de mărfuri au crescut cu 3,3% comparativ cu anul precedent, producția crescând cu 9,5% de la an la an; sectorul construcțiilor a înregistrat al patrulea trimestru consecutiv de contracție, dar scăderea de 28,5% de la un an la altul a fost mai bună decât cea a trimestrului anterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.