Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia de coronavirus a generat pierderi de peste 1 miliard de euro pentru fotbalul profesionist italian

Pandemia de coronavirus, incluzând meciurile cu porţile închise, a generat pierderi de peste 1 miliard de euro pentru fotbalul profesionist italian în ultimele două sezoane, conform unui raport publicat joi de Federaţie, citat de AFP.

"Global, în cursul primelor două sezoane marcate de Covid-19 (2019/20 şi 2020/21), noi estimăm că fotbalul profesionist a pierdut aproximativ 1 miliard de euro venituri, în timp ce costul de producţie a rămas relativ stabil (uşoară creştere de ordinul a 163 milioane euro)", se arată în raportul stabilit de Federaţia împreună cu cabinetul de audit PwC.

"Impactul global este deci estimat la peste 1,1 miliarde", mai adaugă autorii.

Această lipsă de încasări a contribuit la creşterea pierderilor şi datoriilor într-un sector care se afla deja în zona roşie (-412 milioane euro) înainte de pandemie, la finalul exerciţiului financiar 2018/19, se mai arată în raport.

"Această analiză realizată scoate în evidenţă modul în care criza de lichidităţi s-a adăugat pierderilor acumulate înainte de pandemie, ceea ce pune în pericol capacitatea fotbalului profesionist de a plăti interesele", a subliniat economistul Carlo Cottarelli, citat de Federaţie.

În afara sectorului profesionist, pandemia a avut, de asemenea, un impact puternic asupra întregului fotbal din Italia, cu aproape un sfert dintre jucători concediaţi cel puţin între 30 iunie 2019 şi 15 martie 2021 (-23%, aproximativ 245.000 jucători mai puţini, ajungând la aproximativ 820.000), conform bilanţului Federaţiei italiene.

Această scădere a activităţii fotbalului a avut, totodată, consecinţe indirecte asupra restului economiei, cu o diminuare de aproximativ 27.000 de locuri de muncă în sectoarele generate de fotbal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.