Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia de COVID-19 a dezvăluit probleme grave în sistemele de sănătate ale țărilor europene

spitalmilitarsb.ro
terapie intensiva ATI

Pandemia de COVID-19 a dezvăluit deficienţe grave în sistemele de sănătate ale ţărilor europene, se arată într-un raport publicat joi de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), relatează dpa, potrivit AGERPRES.

Lipsa de personal reprezintă o problemă mai gravă decât numărul de paturi de spital disponibile, subliniază raportul OCDE. Acest lucru se explică prin faptul că înfiinţarea unui spital temporar este posibilă rapid, în timp ce pregătirea angajaţilor în domeniul medical necesită timp, a constatat OECD.

Raportul subliniază faptul că guvernele trebuie să găsească strategii mai bune de relaxare a restricţiilor pentru a evita blocaje ulterioare, mai ales în ceea ce priveşte testarea şi urmărirea lanţurilor de infecţie.

Citește și: Bistrița intră în carantină: incidența cazurilor este de 9,1 la mia de locuitori

"Majoritatea ţărilor ... au întâmpinat dificultăţi în extinderea capacităţii de testare, ceea ce a limitat eficienţa eforturilor de testare şi urmărire (a contactelor persoanelor infectate). Acest lucru le-a lăsat puţine opţiuni pentru a stopa răspândirea virusului în timpul primului val, ceea ce a condus la necesitatea unor măsuri mai dure de restricţie", a adăugat raportul.

Măsurile care au avut succes au inclus interdicţia privind organizarea de evenimente de amploare, telemunca pentru o parte a populaţiei şi purtarea măştilor, se arată în raport.

OCDE a subliniat, de asemenea, că persoanele în vârstă, precum şi "persoanele cu venituri mici, cele care trăiesc în zone defavorizate şi minorităţile etnice" au fost afectate în mod disproporţionat de pandemie, în special din cauza accesului limitat la instituţiile sanitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.