Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia îi inspiră pe români: Primul liceu hibrid a început cursurile - cum funcționează

Basilica.ro
curs online

Primul liceu hibrid din România a început cursurile. La liceul internațional hibrid Spark, din Cluj-Napoca, elevii aleg ce materii vor să studieze.

Primul liceu hibrid din România a început cursurile, iar la liceul internațional hibrid Spark, elevii aleg ce materii vor să studieze.

La liceul Spark, elevii fac cursurile online în limba engleză cu profesori din 6 țări.

Inspirată de pandemie și cu gândul la viitor, Ruxandra Mercea a deschis la Cluj-Napoca primul liceu internațional hibrid din România, un liceu care îi scutește pe elevi de materiile care nu îi pasionează.

La Spark, adolescenții aleg ce vor să învețe, iar profesori din înreaga lume îi coordonează online, pas cu pas.

De mic copil, Vald Meșa, un elev în vârstă de 14 ani, din Brașov, a dezvoltat o pasiune pentru robotică. Vrea să studieze doar științe și matematică, iar dacă ar fi rămas la o școală de stat nu ar fi reușit să se dezvolte din acest punct de vedere. Crede că liceul Spark îl va pregăti să intre la o universitate de prestigiu din America.

„Am început cursurile, sunt foarte faine. Profesorii sunt din alte țări și ne întâlnim pe zoom. Eu lucrez în timpul săptămânii apoi am un meeting cu fiecare profesor în care discutăm ce am lucrat și ce urmează să mai lucrez. Sper să ajung la MIT în America și la un moment dat poate la NASA. Mi-am cumpărat imprimantă 3D și alte componente și construiesc roboți”, a spus Vlad, la Aleph News.

La liceul hibrid se pune accentul pe educația viitorului. Elevii sunt ajutați să intre la facultățile pe care și le doresc, dar și să descopere ce carieră vor să aibă.

„Avem deja primii 10 elevi, avem încă 200 pe lista de așteptare să îi trecem prin procesul de admitere și avem profesori atât din România, cât și din alte șase locuri din lume. Avem în acest moment elevi din Canada care participă, din Africa de Sud și urmează să avem un grup mare de elevi din Rusia, Turcia, Azerbaijan, Kazahstan”, a spus Ruxandra Mercea, fondatorul Liceul Internațional Hibrid Spark

Taxele școlare la liceul Spark valorează între 1.000 de euro și 6.000 de euro pe an, în funcție de regimul în care aleg elevii să studieze: part time sau full time.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.